Buna ziua. Am si eu o problema, si nimeni nu m-a lamurit pana acum cum sa o rezolv. Masina mea a fost lovita usor de catre o alta. La intocmirea procesului verbal celalalt sofer a fost declarat vinovat, asa cum si era de altfel, deoarece el a vrut sa schimbe banda, nu s-a asigurat si mi-a lovit mie portiera din dreapta. Totusi, desi era evident ca e vinovat, tipul a declarat ca nu e de acord cu procesul verbal, nu l-a semnat si nu a vrut sa-mi dea asigurarea. Zice ca o sa conteste procesulverbal. Problema mea este cum imi repar eu masina, pt ca daca nu sunt vinovat nu vreau sa scot bani din buzunarul meu. De ce sa platesc eu pt greseala altuia? Daca tot e obligatoriu RCA, de ce nu e obligatoriu si sa mi-l dea cand ma loveste?
Legea asigurarilor cere consimtamantul celeilalte persoane (vinovata), astfel ca nu va puteti repara masina decat pe banii Dvs. pe care vii puteti recupera prin actiune civila de la persoana vinovata. O alta situatie ar fi sa nu va reparati masina si sa actiunati in instanta tot prin actiune civila prin care sa cereti obligarea vinovatului la repararea masinii si suportatea tuturor cheltuielilor cauzate prin refuzul sau (cheltuieli suportate de Dvs. cu transportul in perioada de timp de la data accidentului pana la data sentintei judecatoresti si in continuare pana la repararea efectiva a masinii). Procesul civil dureaza de regula cateva luni.
Puteti de asemenea sa formulati o plangere penala impotriva vinovatului pentru savarsirea faptei de « distrugere » (217 cod penal> distrugerea sau aducerea in stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia …… se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.) In acest din urma caz, cred ca s/ar razgandi si ar fi de acord cu repararea masinii pe baza asigurarii RCA sau, cine stie poate chair din buzunarul propriu.
Accident rutier
bicudaniel
In seara de 25/02/2011 ma deplasam pe o strada din bacau si la o usoara curba cu linie continua am vazut un tir parcat cu fata catre mine,am vrut s-a depasesc ... (vezi toată discuția)