avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare sau prejudiciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare sau prejudiciu

Stimati colegi,
Ma confrunt cu o situatie complicata si va rog sa ma ajutati cu opiniile voastre cu privire la situatia data:
Prin sentinta data de JS 1 instanta obliga paratii la lasarea in deplina proprietate si linistita posesie a imobilului in cauza. Dupa respingerea recursului promovat de parati, sentinta ramane definitiva in mai 2007. Paratii in asteptarea evacuarii continua sa foloseasca imobilul. Promoveaza contestatie in anulare impotriva deciziei curtii de apel care est respinsa. Dupa acest episod formuleaza o actiune de uzucapiune asupra aceluiasi imobil care este respinsa ca si nefondata si ramane definitiva prin neapelare in 2009.
In tot acest timp nu au primit nici o comunicare de la titularii de drept ai imobilului (conform hotararii JS1 ramasa definitiva din mai 2007) sa lase imobilul pana acum 2 luni, cand au cerut evacuarea imobilului de catre parati, care de buna voie l-au lasat in deplina posesie reclamantilor.
Momentan titularii de drept ai imobilului au promovat o actiune in pretentii in baza art.998 c.c. prin care solicita despagubiri pentru lipsa de folosinta a imobilului.
Va rog sa-mi dati o opinie cu privire la temeiul actiunii in pretentii atat timp cat petentii nu au facut nici un act de evacuare dupa ramanerea definitiva a sentintei.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 20:12, 4 Octombrie 2010
998-999 cod civil..
alte opinii apreciaza imbogatirea fara just temei, insa eu nu:)
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
ContSters163072, utilizator
de ce sentinta de la J1 nu a fost pusa in executare dupa ce a fost epuizata si calea contestatiei in anulare?
athe a scris:

de ce sentinta de la J1 nu a fost pusa in executare dupa ce a fost epuizata si calea contestatiei in anulare?


X-(

dar ce importanta are?
:fight:
insasi obligatia din sentinta de la j1 " obliga sa lasa in deplina proprietate si linistita posesie..." "de buna voie" trebuia sa-l lase de la ramanerea definitiva a sentintei..in opinia mea datoreaza despagubiri sub forma de chirie de-atunci si pana la momentul eliberarii imobilului.
adica cine cade in pretentii, plateste de la definitiva...pana cand o fi?

Alte discuții în legătură

Executarea silita-ptr obligatia de a face Alb07 Alb07 Este vorba despre o sentinta civila definitiva si irevocabila prin care Primaria este obligata sa emita o decizie privind acordarea de despagubiri conform ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare sau in revendicare? mariosms mariosms Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am dat avans la un imobil insa ulterior vanzatorul nu a mai dorit sa perfecteze actele. Am castigat in tribunal ... (vezi toată discuția)
Restituire avans Laurentiu Dacian Laurentiu Dacian Buna ziua. As vrea si eu sa intreb daca are cineva vreo parere in legatura cu urmatoarea situatie: Urmare lansarii unei comenzi pentru livrarea unui echipament ... (vezi toată discuția)