avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXECUTAREA SILITA-PTR OBLIGATIA DE A FACE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXECUTAREA SILITA-PTR OBLIGATIA DE A FACE

Este vorba despre o sentinta civila definitiva si irevocabila prin care Primaria este obligata sa emita o decizie privind acordarea de despagubiri conform Legii 10. Au trecut 2 ani si desi am trimis nenumarate notificari chiar si prin executor judecatoresc, nu s-a intamplat nimic. Acum dorim sa inaintam instantei o cerere de incuviintare a executarii silite a obligatiei de a face, si anume de a emite decizia privind despagubirile, conf art 572-580 Cod proc. Civila, si de asemena o amenda civila ptr Primarie. Intrebarea este:se pot cere si daune interse si daune morale, conf art. 1073-1075, 1079, 998 COD Civil, chiar daca este vorba despre o obligatie de a face???In timpul procesului s-a facut o expertiza in care s-a stabilit valoarea imobilului ptr care urmeaza sa se dea despagubiri, dar in sentinta instanta obliga primaria DOAR sa execute acea obligatie de a face si NU precizeaza o suma. Ma gandeam sa calculez daunele interese si daunele morale, raportandu-ma la expertiza din dosar. Dar, REPET obligatia si titlul executor pravad OBLIGATIA DE FACE, nu se face referire la o anumita suma. In acest caz , daca cer si daune interese ACTIUNEA ESTE TIMBRABILA LA VALOARE???Sau o timbrez doar cu 10 ron ptr incuviintarea executarii silite si 19 ron ptr drept real?????invocand art 1073, 1075, 998 cod civil nu pot gasi o cale sa nu timbrez la valoare, intrucat daunele interese calculate la dobanda legala si rata inflatiei este marisoara?????? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alb07 , utilizator 23:31, 27 Octombrie 2008
obligatia de a face este una , amenda civila pentru Primarie alta :D , stabilirea cuantumului despagubirilor care urmeaza a se da pentru imobile urmeaza o procedura bine stabilita prin lege iar expertiza facuta altfel decat de catre cei indreptatiti sa o faca nu are forta probanta pentru cei care urmeaza sa va stabileasca despagubirile . As fi foarte curios sa vad executarea propriu zisa de catre executor .
Opinia mea este sa va adresati judecatoriei sectorului in care-si are sediul primaria cu o actiune prin care sa cereti obligarea primariei sa plateasca amenzi civile in favoarea statului pentru nepunerea in executare a hotararii judecatoresti, conform art. 580 ind. 3 Cod procedura civila! Actiunea se timbreaza! Lasati restul daunelor, oricum veti castiga la judecatorie iar problema dvs. va fi rezolvata!
Mulymesc ptr raspuns.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un lantisor dar n-am platit decat avansul, ce pot pati? timp_pierdut timp_pierdut Am cumparat un lantisor de aur de la o traficanta ,am onorat o parte din plata,dar din motive independente de vointa mea( am piierdut serviciul) nu am putut ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii de intarziere sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am o Hotarare definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie prin care ANRP pe Legea 290/2003 trebuie sa respecte Hotararea Comisiei ... (vezi toată discuția)
Penalitati georgetrif2004 georgetrif2004 este normal ca penalitatile la intretinere sa fie incasate inaintea debitelor ? si sa mai fii si amenintat cu darea in judecata daca nu le platesti inainte de ... (vezi toată discuția)