avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Donatii la usa apartamentului.
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Donatii la usa apartamentului.

Doresc sa stiu cat de legal este "umblatul" dupa donatii pt diferite motive, la usa apartamentului?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Istrate , Avocat 16:51, 8 Februarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Umblatul nu este interzis, interesant este daca fundatia in numele careia se taie chitante exista, daca persoanele care vin la usa sunt imputernicite de fundatie/ asociatie pentru a aduna bani pentru cauze umanitare. E destul de dificil ca verificand documentele celor care vin la usa sa stim daca desfasoara o activitate legala. Eu personal verific daca fundatia/ asociatia in numele careia se solicita bani exista si daca a imputernicit sau nu vreo persoana in acest sens. Exista pe site-ul Ministerului de Justitie lista fundatiilor/ asociatiilor legal infiintate, asta pentru a verifica existenta entitatii juridice. In ceea ce priveste persoana imputernicita e mai greu de verificat.
Insa, activitatea in sine nu este ilegala, reticentele noastre provin din necunoasterea realitatii calitatii persoanelor prezente in fata noastra (calitatea de imputernicit/ reprezentant al fundatiei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatia poate absorbi o asociatie? Magda-Cj Magda-Cj Buna ziua! Sunt interesata daca o fundatie poate prelua prin absorbtie o asociatie. In situatia de fata, fundatia este infiintata de mult si nu are ... (vezi toată discuția)
Persoana afiliata in raport cu o societate bio.neraplant bio.neraplant O Societate are urmatorii asociati: A - Fundatie (97%) B - Persoana fizica X (1%) C - Persoana fizica Y (1%) D - Persoana fizica Z (1%) Consiliul ... (vezi toată discuția)
Înființare magazin comerț obiecte din donații. Ambul Ambul Înființare magazin comerț obiecte din donații. Doresc înființarea unui magazin care sa comercializeze bunuri provenite din donații , fondurile strânse ... (vezi toată discuția)