avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit pe casa si teren persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit pe casa si teren persoana cu handicap

Buna ziua! Pe 19 01 2016 mamei mele ia fost eliberat un certificat de handicap grad 2,astăzi am fost la primărie ( comuna Găina,jud Ilfov) dar doamna de la taxe si impozite ma informat ca datorită faptului ca certificatul de handicap este eliberat in 2016 scutirea de impozit pe casa si teren se va aplica din anul 2017 datorită noului cod fiscal
Eu am cautat asiduu acea modificare dar nu am gasit,ajutati-ma ,a vrut sa ma păcălească? Sau asa este? Ca eu nu mai inteleg nimic Am gasit doar HG 365/2015 care spune clar ca scutirile se operează cu data de 1 a lunii urmatoare obținerii certificatului.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:34, 8 Februarie 2016
Este eronata sustinerea angajatului administratiei fiscale
Facilitatea scutirii impozit casa/teren se aplica de la momentul depunerii documentelor justificative
Daca inspectorul fiscal stasruie in aberatie,contactati seful serviciului,prezentati temeiul legal si solicitati aplicarea neconditionata si unitara a dispozitiilor in vigoare
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit persoana cu handicap grav ContSters452083 ContSters452083 Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca o persoana cu handicap grav mai poate beneficia de scutire de impozit si care este motivul pt care primaria impoziteaza in ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap oprita oprita Buna ziua; Mama mea detine o suprafata de cca.3 ha teren agricol intr-o localitate, dar in prezent se afla in grija mea, fiind persoana cu handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Facilitati legea 448/2006 gfrone22 gfrone22 Buna, Sunt o persoana cu handicap grav (detin certificat eliberat permanent) si urmeaza sa ma angajez. Conform Legii 448/2006 (SECȚIUNEA a ... (vezi toată discuția)