avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ofiter punte secund maritim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ofiter punte secund maritim

Ofiter punte secund, cu brevet pentru nave maritime de 3000 tone sau mai mare, poate ocupa functia de Ofiter punte secund pe nave maritime cu tonajul cuprins intre 500 si 3000 tone ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 9 Februarie 2016
Ordinul nr.1252/2014 pentru aprobarea criteriilor minime de pregătire şi perfecţionare a personalului navigant maritim român şi a sistemului de recunoaştere a brevetelor şi a certificatelor de capacitate

....
1. Fiecare persoană care îndeplineşte funcţia de ofiţer punte secund pe nave maritime cu tonajul brut de 3.000 sau mai mare trebuie să deţină un brevet.

2. Fiecare candidat pentru obţinerea brevetului de ofiţer punte secund pe nave maritime cu tonajul brut de 3.000 sau mai mare trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

2.1. deţine brevetul de ofiţer punte pe nave maritime cu tonajul brut de 500 sau mai mare; şi

2.2. are un stagiu de îmbarcare aprobat pe nave maritime cu tonajul brut de 3.000 sau mai mare, pe funcţia de ofiţer punte, de minimum 24 de luni, dintre care cel puţin 12 luni în ultimii 5 ani, şi a absolvit cu diplomă o formă de pregătire aprobată printr-o instituţie de învăţământ de marină pentru atingerea nivelului minim de cunoştinţe, a gradului de înţelegere şi a deprinderilor practice necesare dobândirii competenţelor prevăzute în coloana 1 a tabelelor corespunzătoare din secţiunea A-II/2 a Codului STCW; şi

2.3. să fi încheiat pregătirea şi formarea aprobate şi să ateste prin examen competenţele specificate în coloana 1 a tabelelor corespunzătoare din secţiunea A-II/2 a Codului STCW pentru ofiţer punte secund pe nave maritime cu tonaj brut de 3.000 sau mai mare; sau

2.4. deţine brevetul de ofiţer punte secund pentru nave maritime cu tonaj brut între 500 şi 3.000; şi

2.5. are un stagiu de îmbarcare pe funcţia de ofiţer punte secund pentru nave maritime cu tonaj brut între 500 şi 3.000 de minimum 12 luni în ultimii 5 ani; şi

2.6. să fi încheiat pregătirea şi formarea aprobate şi să ateste prin examen competenţele specificate în coloana 1 a tabelelor corespunzătoare din secţiunea A-II/2 a Codului STCW, pentru ofiţer punte secund pe nave maritime cu tonaj brut de 3.000 sau mai mare.
Multumesc pentru aceste detalii, dar intrebarea era alta: Cel care are deja un brevet de ofiter punte secund, pentru nave maritime de 3000 tone sau mai mare, fara a avea si un brevet de of. punte. sec. pentru nave maritime cu tonajul cuprins intre 500 t si 3000 t , are voie sa fie imbarcat pe nave cu tonaj 500-3000 t ?
Nu poate fi imbarcat daca nu detine brevet pentru nave maritime cu tonaj brut între 500 şi 3.000
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult pentru raspuns. As dori sa stiu si actul normativ in ca re e specificat acest lucru.
Verificati in actul normativ mentionat de mine mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Integ.barca cu motor la dir.taxe locale in 2008 stelabratu stelabratu Buna. Am si eu o intrebare de pus,va rog sa ma ajuta-ti. In anul 2008 am cumparat o barca cu motor,pe firma.Trebuia declarata la Dir.Taxe Impoz.Loc.? ... (vezi toată discuția)
Ordinul militar cl 2 rahova rahova Sunt confuz!!! Legea 574 din 14 decembrie 2004 (Legea 574/2004) Art. 1. - (1) Decoratia Semnul onorific In Serviciul Patriei pentru maistri militari, ... (vezi toată discuția)
Salariul minim brut studii superioare-va rog sa ma lamuriti cezarina19 cezarina19 Imi cer scuze, insa discutiile anterioare nu m-au ajutat sa inteleg exact situatia. De aceea, as dori un raspuns scurt, clar si concis, la urmatoarea ... (vezi toată discuția)