avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Licenta neexclusiva utilizare muzica ambientala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Licenta neexclusiva utilizare muzica ambientala

Buna ziua. Am un magazin de 20 mp comert produse textile. Din plictiseala am instalat un TV la care urmaresc in mare parte PRO TV, Prima, Acasa, etc. dar niciodata nu ascult muzica. Am primit de la UPFR somatie sa inchei contract si sa platesc o taxa anuala de 369 lei pentru faptul ca detin televizor (asimilat cu: Gandesc, deci exist. Adica am TV, deci distribui muzica....). I-am contactat telefonic si mi-au spus ca la PRO TV sunt reclame care contin muzica si asta inseamna distributie de muzica, Am studiat detaliile licentei publicate chiar de catre UPFR si mi se pare ca acestia abuzeaza de ea: "Licenţa de utilizare a muzicii în scop ambiental este emisă de UPFR se acordă persoanelor juridice şi persoanelor fizice autorizate pentru fiecare activitate şi punct de lucru în care folosesc muzica în public. Licenţa nu este transferabilă. Puteţi opta pentru o perioadă de valabilitate a licenţei de până la 1 an, cu posibilitate de prelungire.
Licenţa UPFR de utilizare a muzicii în scop ambiental este specifică utilizatorilor care decid să folosească muzica pentru crearea unui ambient plăcut şi aduc, astfel, un plus de valoare afacerii lor. Licenţa vă oferă dreptul să difuzaţi muzică în spaţii unde are acces publicul şi care sunt menţionate în licenţă.
În calitate de utilizator aveţi obligaţia legală de a solicita licenţă pentru utilizarea muzicii din partea UPFR, care are calitatea de organism de gestiune colectivă pentru drepturilor conexe ale producătorilor de muzică.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să consultati deciziile ORDA de mai jos:
Decizia ORDA 99/2015
Decizia ORDA 189/2013
Decizia ORDA 399/2006"

In concluzie eu urmaresc emisiunile mele la alte canale decat cele de muzica, in momentul cand reprezentantii UPFR au fost in magazin urmaream PRO TV.
Intrebarea mea pt dvs este: Daca nu folosesc muzica pentru crearea unui ambient plăcut şi astfel sa aduc un plus de valoare afacerii mele, sunt obligata sa platesc licenta?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
alina_y, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:13, 16 Februarie 2016
Daca legea spune ca trebuie sa platiti, nu mai conteaza ca nu ascultati faptic muzica.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxelor pentru drepturi de autor catre upfr si ucmr ada MIHAELA08 MIHAELA08 Buna ziua de curand am preluat administrarea unei societati ce are ca punct de lucru un bar , in care utilizez un televizor cu abonament la o retea de ... (vezi toată discuția)
Cui platesc pt muzica??? ContSters94154 ContSters94154 am un bistro si tot apar noi \"domni\" care pretind bani pe motivul ca este muzica ambientala. am facut deja un contract si platesc pt asta la ceva uniune cu ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)