avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Salut. Am o problema si poate ma puteti ajuta. Dupa ce tata a decedat casa bunicii a fost impartita intre fratii lui si mine dar vreau sa imi fac act d proprietar si nu stiu ce trebuie sa fac si cat ma poate costa. Am 680 d mp. Trebuie sa fie si ei d acord facem impreuna sau cum? Mersi
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 21:51, 8 Februarie 2016
Din mesajul dvs.inteleg ca in urma decesului bunicii, dvs. in calitate de succesor al tatalui impreuna cu fratii acestuia detineti in indiviziune imobilul ramas de la bunica, din care dvs. va revin 680mp.
Pentru a iesi din indiviziune si a dobandi titlul de proprietate asupra acelei suprafete, fie mergeti la notar si va intelegeti cu ceilalti pentru a iesi din indiviziune, fie , daca nu va intelegeti, ii chemi in judecata pe ceilalti mostenitori si hotararea instantei va deveni actul dvs. de proprietate.
In ambele cazuri , daca nu il aveti deja, cadastrul este obligatoriu
Pentru a deveni unic proprietar asupra casei efectuati fie un partaj voluntar la notariat (in cazul in care exista intelegere), fie va adresati instantei competente pentru solutionarea unei actiuni de iesire din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune. zatara zatara Salutare! V-as fi recunoscator pentru informatii legate de urmatoarea situatie: Detin impreuna cu un prieten un teren intravilan agricol de 1000 mp, in ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Un sfat urgent. multumesc Nosceteipsum Nosceteipsum Am nevoie de un sfat urgent si penru asta va multumesc in avans. Problema sta cam asa: strabunicii mei au decedat acum vreo 7 ani. Copii lor (2 frati la ... (vezi toată discuția)