avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptia faptelor art. 253 alin.1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptia faptelor art. 253 alin.1

Buna ziua,

As dori sa stiu care este termenul de prescriptie pentru infractiuni de distrugere (art. 253 alin.1). Daca politistul nu vrea sa dea drumul la dosar (se cunoaste cu infractorul si sunt prieteni), fapta se poate prescrie? Adica poate politia sa tina dosarul 3-5-10 ani si sa zica ca s-a prescris fapta?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:51, 16 Februarie 2016
Prescriptia raspunderii penale pentru distrugere alin.1, este de 5 ani, dar nu mai mult de 10 ani, daca intervine intreruperea cursului prescriptiei, oricate intreruperi ar interveni. Nu poate politia "sa tina dosarul 3-5-10 ani si sa zica ca s-a prescris fapta". Care-i data savarsirii faptei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fapta lucian55 lucian55 AM si eu o intrebare in cat timp se prescrie o fapta\'\'conducere fara permis a unuui autovehicul neinmatriculat! AM inteles k dupa 5 ani intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - art. 215, alin 1,2,3 si 5 cp xXx2013 xXx2013 Se poate primi sentinta cu suspendare, intr-un dosar penal de inselaciune? Art. 215 - alin 1, 2, 3, si 5 CP. Este vorba de un leasing auto, a doua masini ... (vezi toată discuția)