avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de vandalizarea unei masini fara probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de vandalizarea unei masini fara probe

Salutari.
In urma cu cateva zile a venit la mine acasa un tip (nu am avut niciodata ceva de impartit cu el) care a inceput sa faca pe detectivul. M-a abordat direct cu faptul ca in jurul orei 23 am fost filmat de camera din masina cum ca rupeam oglinzile si loveam cu piciorul in ea (abia pe la 00:30 am plecat de la un prieten). Mi-a spus ca au venit criminalistii (eu nu stiam ca pentru vandalizare vin criminalistii), au luat amprente si au iesit ale mele..ciudat este faptul ca nu mi-au fost luate niciodata amprentele ca sa fiu in baza de datava politiei. A incercat sa ma sperie ca daca nu ne intelegem pe cale amiabila ma duce la politie, poligraf etc. Evident fiind constient ca nu sunt vinovat am fost de acord sa merg. Pana acum nu am primit citatie dar daca voi primi ma prezint si dupa ce se dovedeste nevinovatia mea as vrea sa il dau in judecata. Intrebarea mea este daca pot cere daune morale pentru acuzatiile ce mi-au fost aduse. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 15:19, 20 Aprilie 2016
Da, sigur ca puteti.

Dar, trebuie sa stiti ca va trebui sa timbrati actiunea cu un timbru judiciar intr-un cuantum direct proportional cu suma de bani ceruta ca daune morale.
Daca stiti sigur ca nu sunteti dvs. aveti dreptul de a-l actiona in judecata pentru a obtine daune materiale si morale.
Este insa ceva ceea ce se intampla destul de rar in Romania si procesul poate sa fie mai dificil decat pare.
Formulati o cerere catre parchet sa va fie pus la dispozitie dosarul cauzei pt consultare . Sunteti parte in dosar .
In functie de probe si de declaratiile date luati hotararea cea mai potrivita .
Teoretic puteti cere daune dar practic nu merita sa te incurci cu astfel de oameni .
Mie mi se pare a fi o noua metoda de escrocherie. Tipul vine la intamplare la victima baga la inaintare povestea asta de 2 bani si va cere bunuri materiale in schimb pentru o impacare.
Eu nu pricep! Pe timpul noptii individul isi pozitioneaza camera spre oglinzi? Spre care dintre ele? Sau are 2 camere? Nu cunosc sistemul dar camera inregistreaza si cand masina nu este mers?

Alte discuții în legătură

Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)
Furt, prelevare amprente Vlad_88 Vlad_88 Buna ziua as avea si eu o intrebare Lucrez la un magazin de electronice si electrocasnice iar acuma cateva zile s-a furat un telefon in valoare de 3200 de lei ... (vezi toată discuția)
Sa fac sau nu testarea poligraf ? Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute. Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie ... (vezi toată discuția)