avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment verbal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment verbal

Buna dimineata,

Stiu ca avertismentul verbal este singurul care se poate da fara cercetare prealabila. Ceea ce nu stiu este modalitatea exacta. Exista un format scris care sa consemneze faptul ca o persona a primit un astfel de avertirment?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 9 Februarie 2016
Avertismentul verbal nu este o sanctiune prevazuta de Codul Muncii, art.248.

Art. 248 C.mun,.
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;

b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Procedura aplicarii unei astfel de sanctiuni ar fi :
- intocmirea referatului de sesizare;
- emiterea deciziei de sanctionare.

Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea din functie a unei persoane? andreya1202 andreya1202 buja seara, se poate cere schimbarea din functie a unei persone in urma abaterilor disiciplinare? Stiu ca cea mai dura sanctiune este desfacerea CIM. Eu ... (vezi toată discuția)
Mai multe sanctiuni disciplinare pt fapte diferite andreya1202 andreya1202 buna ziua, conform codului muncii, sanctiunile disciplinare se pot da pentru o singura abatere. \\cu alte cuvinte daca am un salariat care incalca 2 ... (vezi toată discuția)
Stabilire sanctiune disciplinara carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Conform Codului Muncii, sanctiunile disciplinare sunt o simplaenumerare sau este ordinea crescatoare a lor, in functie de gradul de vinovatie? Pt. ... (vezi toată discuția)