Pana recent am lucrat la o firma care din pacate avea mari intarzieri salariale (chiar si 2 -3 luni), ca atare am hotarat sa plec. Recent mi-am gasit altceva de munca si asa cum era firesc am cerut o adeverinta de vechime de la vechea firma. Cand am primit adeverinta am constatat o serie de nereguli, cum ar fi: modificarea programului de munca pentru 2 luni de la 8 ore la 2 ore, precum si 170 de zile de concediu fara plata.
Mentionez, ca in adeverinta scrie ca aceste modificari au fost facute in baza unor acte aditionale la contractul de munca, acte pe care eu nu le-am semnat si nu le-ma vazut niciodata, de altfel nefiindu-mi aduse la cunostita niciodata aceste modificari. In prezent, inca mai am drepturi salariale de recuperat (salariul pe 2 luni). Momentan am intocmit o sesizare catre ITM , pe care urmeaza sa o depun in cursul zilei de azi insa as dori sa va intreb, data fiind gravitatea faptelor, daca ar fi bine sa depun si o sesizare la tribunalul de a carei raza apartin, deoarece imi doresc sa mi se faca dreptate. Nu e normal ca desi eu am muncit zi de zi 8 ore sau poate si mai mult sa mi se stearga aproape 7 luni vechime fara nici o instiintare!
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Paralel cu sesizarea ITM-ului, puteti promova si o actiune in instanta - tribunalul in raza caruia aveti domiciliul - dar si o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals in isncrisuri sub semnatura privata.