avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii baza calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

baza calcul concediu medical

Buna ziua,

Pentru un salariat care s-a angajat pe data de 01.04.2009 iar pe data de 01.06.2009 intra in concediu medical si mi-a adus adeverinta de salariat pentru perioada iunie-noiembrie 2008 pot lua ca baza de calcul doua luni lucrate la noi la societate si 4 luni de la societatea unde a lucrat inainte?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:16, 3 August 2009
Ati mai pus cred aceeasi intrebare in alt topic...

La stabilirea bazei de calcul se iau exact ultimele 6 luni anterioare lunii in care s-a primit concediul medical

in norme gasiti:

(2) În cazul în care persoana asigurată a realizat venituri pe o perioadă mai mică de 6 luni, baza de calcul a indemnizaţiilor o constituie media veniturilor realizate pe baza cărora s-a achitat contribuţia.
Exemplul nr. 1

- lei -
────────────────────────────────────────────────
luna 1 2 3 4 5 6
V - - 500 500 500 500
NZ - - 21 20 21 20
────────────────────────────────────────────────

În acest caz, media zilnică a bazei de calcul a indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate se determină ca raport între suma veniturilor realizate în lunile 3, 4, 5 şi 6, pe baza cărora s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, şi numărul total de zile pentru care s-a achitat contribuţia în această perioadă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul baza concedii medicale vanatorul vanatorul Am urmatoarea situatie: - lunile martie-iulie 2013 luna completa si luna august 10 zile lucrate si 11 zile concediu medical - in luna septembrie 2013 se ... (vezi toată discuția)
Calcul cm madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! Cum calculez corect baza de calcul la un CM , cod 01, perioada CM 16.08.2016-18.08.2016. Salariat angajat din 07.03.2016.Nu a mai lucrat in alta ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical cu baza cotizare mai mica de 6 luni? mariamarineci mariamarineci Buna ziua! Cum calculez media zilnica(baza de calcul) pt concediul medical al unui salariat care nu are 6 luni stagiu de cotizare? Mentionez ca salariatul ... (vezi toată discuția)