avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate administrator SRL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate administrator SRL

Buna ziua,

In luna mai urmeaza sa nasc si nu as vrea sa suspend activitatea firmei mele, pentru ca eu sunt singura angajata a SRL-ului si am locuinta personala chiar langa pravalie, si ma gandesc ca ma pot descurca si cu copilasul si cu vanzarile, avand in vedere ca nu prea am activitate la munca, neavand vanzari mari. In cazul in care e obligatoriu sa imi iau cele 48 de zile obligatorii de concediu postnatal, cum ar trebui sa procedez cu SRL-UL? E posibil sa nu imi iau nici cele 48 de zile de concediu postnatal? Ma gandesc sa nu umblu pe drumuri cu actele si cu suspendarea activitatii firmei. Prefer sa nu iau bani pentru concediu si sa merg cu activitatea firmei in continuare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:12, 9 Februarie 2016
1. Pe perioada de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) nu este nevoie sa suspendati activitatea SRL.

2. Pe perioada de concediu de maternitate contractul individual de munca (CIM) este suspendat de drept si aceasta suspendare nu se inregistreaza in Revisal.

3. Din concediul de maternitate obligatorii sunt numai 42 de zile de lauzie (postnatal), incepand cu data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt administrator si singura angajata a unui srl si nu as vrea sa imi iau concediu de crestere a copilului andreeailiut andreeailiut Buna ziua, In luna mai urmeaza sa nasc si nu as vrea sa suspend activitatea firmei mele, pentru ca eu sunt singura angajata a SRL-ului si am locuinta ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal imolla imolla buna ziua as dori sa stiu daca in cazul in care din cele 126 de zile de concediu pre si postnatal s-au efectuat inanite de asterea copilului doar 60, ... (vezi toată discuția)