avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie firma de recuperari / abonament ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie firma de recuperari / abonament connext-vodafone

Vorbesc despre o ruda, nu despre mine. Prin 2003 a facut un abonament la vechiul connex, acum vodafone. A platit abonamentul cativa ani, a trecut de perioada obligatorie de contract.

Acum doua zile, persoana a primit de la banca unde are cont, un sms care spunea ca s-a pus poprire pe cont, numele executorului judecatoresc.

Se pare ca exista o factura neplatita din 2003, in valoare de 200 ron, la connext/vodafone.

Acum ei cer cca. 130 de milioane vechi, firma Mars Collection din Constanta, recuperatorii.

In toti acesti ani, 13, persoana nu am primit nici o instiintare, scrisoare/sms/la finante nu i-au spus nimeni nimic. Nu a primit citatie, nu a primit nici o instiintare pe care sa o semneze de luare la cunostinta. E plecat si de cativa ani din tara.

Am sunat la Vodafone, au spus ca ei nu au treaba, sa sun la Mars Collection. Am sunat acolo, ei spun sa fac platile. Le-am spus ca mi se pare aberant sa ceara aceasta suma.

Persoana nu detine bunuri/sau venituri in acest moment dar va iesi la pensie prin 2019. I se poate pune si atunci poprire pe pensie?
Ce se intampla si cum ar trebui sa procedeze. Acei bani nu poate sa-i achite intrucat nu dispune de aceasta suma.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:51, 9 Februarie 2016
Nici nu trebuie sa o achite. Sa nu ii ia în seama, sa nu ii mai sune, sa nu le raspunda..daca vor, sa o acționeze în județ și dansa va depune întâmpinare prin care va cere respingerea acțiunii ca fiind prescrisa
Conform art.706(1) NCPC dreptul de a obtine exectuarea silita se prescrie in termen de 3 ani, care, incepe sa curga de la data cand se naste dreptul la executare silta.Asteptati sa inceapa executarea siilta si formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite.
Persoana nu se afla in tara, ce se intampla daca nu se ia nici o masura?

Daca depune aceasta contestatie dupa 6 luni de exemplu?
Nu e cazul de nicio executare, nu au un titlu executoriu! Întâi o va acționa în judecata, primește citație..ar trebui sa aibă pe cineva care sa ii verifice corespondenta.
S-a facut deja executarea silita intrucat am primit in acel sms si numele executorului.

Alte discuții în legătură

Pierde casa? nu e un abuz? dumilor dumilor Buna ziua, nici nu stiu cum incep povestea.....este vorba de o cunostinta care se pare ca a imbulinat-o rau de tot. In 2004 luna octombrie avut ultima ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei ContSters328217 ContSters328217 Buna ziua, Mama mea a detinut acum 10 ani un abonament la Connex (actual Vodafone). In urma cu 2 saptamani, compania de recuperari EOS KSI i-a trimis mamei ... (vezi toată discuția)
Instiintare executare silita dia partea unei firme de recuperari creante tina23 tina23 Buna ziua, Am primit acasa o instiintare de executare silita din partea [editat] si trebuie sa platesc o datorie de 750 de lei, pana la data de 18.02.2013 ... (vezi toată discuția)