Am pus si eu aceeasi intrebare , daca pentru consilierii de primarii , conform codului fiscal pentru 2016 , se calculeaza toate contributiile sociale ( nu mi s-a raspuns , dar am gasit aici raspunsul). Am totusi o mare nedumerire.
Am gasit si eu pe net adresa de la infoinstitutii , am citit.
Am recitit si instructiunile de creare Declaratie D112 , nu se accepta alte contributii pentru tip C 19 , adica consilieri, doar Sanatate !
Deci , daca calculez toate contributiile pentru Consilieri , nu pot valida D112 , deci nu este primita in sistem , deci risc o amenda pentru nedepunere , deci.... ce este de facut ?
Este gresit incadrat consilierul la "b) indemnizaţiile din activităţi desfăşurate ca urmare a unei funcţii de demnitate publică, stabilite potrivit legii; " , sau Ministerul de finante ( sau cine se ocupa de intretinerea progamului informatic pentru D112) a uitat sa coreleze raportarile de salarizare si calcul contruibutii , D112, cu codul fiscal in vigoare ?
Am verificat acest lucru concret , am calculat conform noilor indicatii , si am obtinut ... doar erori la validare D112.
Este cineva care poate da un raspuns verificat ?