avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii consilieri locali
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii consilieri locali

Incepand cu ianuarie 2016 se iau si contributiile de somaj si cas la inemnizatiile de sedinte ale consilierilor locali
Cel mai recent răspuns: FloareaIonita , utilizator 15:44, 1 Aprilie 2016
Este o intrebare sau o afirmatie?
o intrebare
Contributii sociale obligatorii in 2016 pentru consilierii locali
[ link extern ]
Am pus si eu aceeasi intrebare , daca pentru consilierii de primarii , conform codului fiscal pentru 2016 , se calculeaza toate contributiile sociale ( nu mi s-a raspuns , dar am gasit aici raspunsul). Am totusi o mare nedumerire.
Am gasit si eu pe net adresa de la infoinstitutii , am citit.
Am recitit si instructiunile de creare Declaratie D112 , nu se accepta alte contributii pentru tip C 19 , adica consilieri, doar Sanatate !
Deci , daca calculez toate contributiile pentru Consilieri , nu pot valida D112 , deci nu este primita in sistem , deci risc o amenda pentru nedepunere , deci.... ce este de facut ?
Este gresit incadrat consilierul la "b) indemnizaţiile din activităţi desfăşurate ca urmare a unei funcţii de demnitate publică, stabilite potrivit legii; " , sau Ministerul de finante ( sau cine se ocupa de intretinerea progamului informatic pentru D112) a uitat sa coreleze raportarile de salarizare si calcul contruibutii , D112, cu codul fiscal in vigoare ?

Am verificat acest lucru concret , am calculat conform noilor indicatii , si am obtinut ... doar erori la validare D112.

Este cineva care poate da un raspuns verificat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sociale indemnizatie de sedinta consilier local FloareaIonita FloareaIonita Ce contributii (angajat/angajator) se datoreaza pentru indemnizatiile de sedinta ale consilierilor locali conform Noului Cod fiscal incepand 01.2016? (vezi toată discuția)
Impozitare indemnizatie de consilier local flocanelu flocanelu In conformitate cu art. 23 din L.215/2001 si art 4 din l. 393/2004 consilierii locali sunt alesi locali si indeplinesc o functie de autoritate publica. ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 actualizata: ultima versiune: soft a (versiunea 12/20.07.2011), soft j (versiunea 1.5.0/18.07.2011) Valentin_buzau Valentin_buzau [b]DECLARATIA 112 actualizata: ultima versiune: Soft A (versiunea 12/20.07.2011), Soft J (versiunea 1.5.0/18.07.2011)[/b] Descarca de aici: ... (vezi toată discuția)