avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din activitati independente sau venituri din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din activitati independente sau venituri din cedarea folosintei bunurilor

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati lamurindu-ma in urmatoarea problema.
(Mentioanez ca in acesta perioada am fost angajata cu Contract Individual de Munca pe perioada nedeterminata obtinind venituri salariale din caree s-au achitat asigurarile de sanatate, legal nu trebuie sa platesc a doua oara ceva ce deja am platit conform legii.)
Din nou ANAF-ul ma incadreaza pentru plata asigurarilor de sanatate (in perioada anilor 2006-2008) la venitul obtinut din cedarea folosintei bunurilor(am inchiriat un ap.) ca fiind un venit obtinut din activitati independente. Ca urmare ma someaza sa achit asigurari de sanatate si dobinzi. Nu am obtinut niciodata venituri din activitati independente.
ANAF-ul nu arata care sunt activitatile independente.
Cum argumentez legal ca nu am avut venituri din activitati independente ?

Va multumesc
Simona

Alte discuții în legătură

Asigurarea de sanatate Mviorica Mviorica Revin cu o nelamurire.Am venit din cedarea folosintei bunurilor si nu am platit asigurarea medicala,asi dori sa stiu daca o platesc pana la 31 dec 2011 o sa ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit lake77 lake77 Asdori sa ma ajutati cu un raspuns concret!!!!.In 2005 am inchiriat ap. proprietate personala la o persoana fizica pe o perioada de 3 ani timp in care eu am ... (vezi toată discuția)
Categorie de venit pentru inchiriere in regim hotelier andu.tm andu.tm Buna ziua, Nu sunt sigur ce trebuie bifat in declaratia unica la categoria de venit in contextul urmator: * sunt PFA cu obiect principal de activitate ... (vezi toată discuția)