In vederea stabilirii noului impozit pe cladiri,am cerut un act de carte funciara informativ !
Asa am constatat ca atit eu cit si vecinul suntem edificati pe aceeasi parcela de teren.....fara dezmembrare
Ambii suntem mostenitori.
Suprafetele inscrise actual in cartea funciara,nu corespund cu cele faptice din teren,fiind mult diminuate,de ambele parti !!! In plus exista niste inadvertente privind linia de hotar stiuta !!!
Vecinul a chemat ,fara stirea mea un topograf,sa faca masuratori,probabil convenabile lui !!!
Mentionez,ca primul cumparator al unei parti din aceasta parcela,a fost tatal meu in 1967,iar celalalt a cumparat 5 ani mai tarziu,in 1972...
Intrebari
1. Avind in vedere ca primul cumparator este tatal meu,respectiv,suprafata de teren din parcela a fost trecuta prima in CF,sunt in masura sa pastrez suprafata reala cumparata,sau prin dezmembrare se diminueaza sau imparte egal intre cumparatori ?
2. Vecinul,poate face dezmembrarea fara acordul meu ?!Asta,deoarece eu stiu ca se face de comun acord in fata unui notar public !!!
A trecut cam mult fara sa stiti situatia... e necesar un studiu de acte, urgent sau nu, nu va putem da raspunsuri palpabile cu atatea informatii.
Dezmembrarea se face de comun acord sau in instanta.
Cum se dezmembreaza, depinde de intelegerea partilor la notar si de expertiza judiciara si restul probelor in instanta. Nu stiu ce spune in concret CFul, actul dv. de proprietate, actul de la baza vanzarii, se poate uzucapa poate diferenta... Nu stiu daca si actul de proprietate zice tot ce zice si in Cf sau difera si tot asa...
Plan cadastral
mia26maria
Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Intabulare
iuvri
Buna ziua!
Imi poate da si mie cineva niste informatii?
Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005?
Unde ... (vezi toată discuția)
Cadastru- plz help
Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)