avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract

un contract de internet, in perioada contractuala,se poate reziliala solicitarea clientului fara taxe de reziliere, sau alte taxe asemanatoare, solicitate de furnizor?
Cel mai recent răspuns: andreea83 , utilizator 18:49, 14 Martie 2016
Rezilierea presupune ca una din parti nu si-a indeplinit obligatiile asumate. E cazul ?
Puteti denunta oricand unilateral contractul insa comerciantul are dreptul la despagubiri, cititi in contract ce v-ati asumat .

Art. 1276ncc

Denunţarea unilaterală

(1) Dacă dreptul de a denunţa contractul este recunoscut uneia dintre părţi, acesta poate fi exercitat atât timp cât executarea contractului nu a început.

(2) În contractele cu executare succesivă sau continuă, acest drept poate fi exercitat cu respectarea unui termen rezonabil de preaviz, chiar şi după începerea executării contractului, însă denunţarea nu produce efecte în privinţa prestaţiilor executate sau care se află în curs de executare.

(3) Dacă s-a stipulat o prestaţie în schimbul denunţării, aceasta produce efecte numai atunci când prestaţia este executată.



Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."

Art. II
In anexa la legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea i, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;".
Buna ziua.Mama mea are abonament upc din 2009.De-a lungul timpului acesta s-a prelungit.Anul trecut a fost sunata si i s-a propus o oferta,o reducere la factura iar ea a acceptat-o.Datorita unor situatii familiale,nu isi mai permite sa plateasca acest abonament si astfel s-a adresat furnizorului upc pt scoaterea anumitor produse pt a se micsora suma ce tb achitata,dar a fost refuzata,pe motiv k nu se poate,intrucat anul trecut cand a acceptat oferta de reducere a unor servicii,abonamentul s-a prelungit pe 2 ani si astfel nu se poate modifica nimic in continutul acestuia.In acest context le-a spus celor de la upc k doreste rezilierea contractului iar raspunsul lor a fost k rezilierea acestui contract se poate face doar dak achita totalul lunilor ramase din abonament....adik undeva la 1800 ron.
In urma acceptarii ultimei oferte nu exista un contract scris ci doar o convorbire telefonica.
Este legala aceasta plata?
Cum putem proceda in continuare?
Multumesc anticipat si o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere abonament orange andreyc1986 andreyc1986 buna ziua. am un abonament orange si mai am o perioada contractuala de 5 luni. ma intereseaza daca pot sa renunt la abonament pana la expirarea contractului , ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate tehnica transfer responsabilitate abonament telefon prcostin prcostin Buna seara. Detin un abonament pe persoana juridica la Telekom si doresc transferul de responsabilitate catre persoana fizica,eu fiind eligibil avand ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mierloiuionela mierloiuionela sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la ... (vezi toată discuția)