avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva ordonantei Procurorului general ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva ordonantei Procurorului general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel

am depus o plangere impotriva ordonantei data de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel plangerea am depus-o la curtea de apel sectia penala judecator de camera preliminara-art.340 cpp
intrebarea mea este care sunt urmatorii pasi v-a fi citat cineva sau acest judecator v-a citii dosarul penal si v-a face o sinpla motivare. se judeca in instanta la curte sau ce se v-a intampla?


~ Conținut șters la cerere ~
Ati depus plangerea unde trebuie. Am trecut printr-un caz similar, la virgula. O sa fiti citat de CA, si se va judeca in sedinta publica , in max doua termene. Deasemenea se poate judeca numai de judecator , fara partile in litigiu, si fara procuror. Solutile date de judecator sunt cele din art. 341 CPP.
Oricum ar fi, decizia este una definitiva. Adica nu poate fi atacata decat prin recurs la ICCJ, in max. 30 de zile de primirea deciziei de la judecator. CA. Daca nu v-i s-au dat drepturile confiscate nici aici , urmatoarea etapa este Curtea Europeeana, cu recurs in max 6 luni de la primirea deciziei din ICCJ.

Acum nu aveti decat sa steptati comunicarea/citatia judecatorului CA. Va doresc succes.

@HQM
Deasemenea se poate judeca numai de judecator , fara partile in litigiu, si fara procuror.

Oricum ar fi, decizia este una definitiva. Adica nu poate fi atacata decat prin recurs la ICCJ, in max. 30 de zile de primirea deciziei de la judecator. CA.

Am si eu o intrebare, de ce scrieti toate ineptiile astea?

@plecindubai:
Se stabileste termen si veti fi citat dvs in calitate de petent si intimatii. Aveti procedura mai jos:
ART. 341
Soluţionarea plângerii de către judecătorul de cameră preliminară
(1) După înregistrarea plângerii la instanţa competentă, aceasta se trimite în aceeaşi zi judecătorului de cameră preliminară. Plângerea greşit îndreptată se trimite pe cale administrativă organului judiciar competent.
#M35
(2) Judecătorul de cameră preliminară stabileşte termenul de soluţionare şi dispune citarea petentului şi a intimaţilor şi încunoştinţarea procurorului, cu menţiunea că pot depune note scrise cu privire la admisibilitatea ori temeinicia plângerii. Dacă în cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală, petentul şi intimaţii pot formula cereri şi ridica excepţii şi cu privire la legalitatea administrării probelor ori a efectuării urmăririi penale.
#M2
(3) Procurorul, în termen de cel mult 3 zile de la primirea comunicării prevăzute la alin. (2), transmite judecătorului de cameră preliminară dosarul cauzei.
(4) În situaţia în care plângerea a fost depusă la procuror, acesta o va înainta, împreună cu dosarul cauzei, instanţei competente.
#M35
(5) Plângerea se soluţionează în camera de consiliu, cu participarea procurorului, prin încheiere motivată, pronunţată în camera de consiliu. Neprezentarea persoanelor citate conform alin. (2) nu împiedică soluţionarea plângerii.
(5^1) Judecătorul de cameră preliminară, soluţionând plângerea, verifică soluţia atacată pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul de urmărire penală şi a oricăror înscrisuri noi prezentate.
#M2
(6) În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră preliminară poate dispune una dintre următoarele soluţii:
a) respinge plângerea, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată;
b) admite plângerea, desfiinţează soluţia atacată şi trimite motivat cauza la procuror pentru a începe sau pentru a completa urmărirea penală ori, după caz, pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală;
c) admite plângerea şi schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare atacate, dacă prin aceasta nu se creează o situaţie mai grea pentru persoana care a făcut plângerea.
(7) În cauzele în care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră preliminară:
1. respinge plângerea ca tardivă sau inadmisibilă;
2. verifică legalitatea administrării probelor şi a efectuării urmăririi penale, exclude probele nelegal administrate ori, după caz, sancţionează potrivit art. 280 - 282 actele de urmărire penală efectuate cu încălcarea legii şi:
a) respinge plângerea ca nefondată;
b) admite plângerea, desfiinţează soluţia atacată şi trimite motivat cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală;
c) admite plângerea, desfiinţează soluţia atacată şi dispune începerea judecăţii cu privire la faptele şi persoanele pentru care, în cursul cercetării penale, a fost pusă în mişcare acţiunea penală, când probele legal administrate sunt suficiente, trimiţând dosarul spre repartizare aleatorie;
d) admite plângerea şi schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare atacate, dacă prin aceasta nu se creează o situaţie mai grea pentru persoana care a făcut plângerea.
#M35
(7^1) În cazul în care, ulterior sesizării judecătorului de cameră preliminară, procurorul ierarhic superior admite plângerea şi dispune infirmarea soluţiei atacate, plângerea va fi respinsă ca rămasă fără obiect. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.
(8) Încheierea prin care s-a pronunţat una dintre soluţiile prevăzute la alin. (6), alin. (7) pct. 1, pct. 2 lit. a), b) şi d) şi alin. (7^1) este definitivă.
(9) În cazul prevăzut la alin. (7) pct. 2 lit. c), în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii procurorul, petentul şi intimaţii pot face, motivat, contestaţie cu privire la modul de soluţionare a excepţiilor privind legalitatea administrării probelor şi a efectuării urmăririi penale. Contestaţia nemotivată este inadmisibilă.
(10) Contestaţia se depune la judecătorul care a soluţionat plângerea şi se înaintează spre soluţionare judecătorului de cameră preliminară de la instanţa ierarhic superioară ori, când instanţa sesizată cu plângere este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, completului competent potrivit legii, care o soluţionează în camera de consiliu, cu citarea petentului şi a intimaţilor şi cu participarea procurorului, prin încheiere motivată, pronunţată în camera de consiliu, putând dispune una dintre următoarele soluţii:
a) respinge contestaţia ca tardivă, inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, şi menţine dispoziţia de începere a judecăţii;
b) admite contestaţia, desfiinţează încheierea şi rejudecă plângerea potrivit alin. (7) pct. 2, dacă excepţiile cu privire la legalitatea administrării probelor ori a efectuării urmăririi penale au fost greşit soluţionate.
#M2
(11) Probele care au fost excluse nu pot fi avute în vedere la judecarea în fond a cauzei.
Nu sunt ineptii. Teoria e una, iar practica este alta. Am spus clar primeste citatie si se judeca in 2 termene. Sa dati un copy past din CPP este foarte usor . Mi-am cumparat si eu CPP. Nu sunt afon cum credeti dvs.
Mi-ati dat un raspuns cu circa un an in urma, ca o sa-mi fie respins un recurs in casatie , pe motiv ca nu exista concluzii, si ca obligatoriu trebuie facut si prezentat de un avocat. Cititi CPP art. 10 , dar si conventia Curtii Europeene, dl. avocat, inainte de a va expune punctul de vedere. Cu probe argumentate asa cum face intradevar un avocat .
Recursul nu a fost respins pe motivul invocat de dvs. , ci la ordin politic. Adica nu exista motivare deloc. Numai cine a trecut pe pielea lui, stie cu ce se mananca procedurile judiciare in Ro. Si repet practica este una , teoria este altceva.

Va doresc o zi placuta .
Am spus clar primeste citatie si se judeca in 2 termene

Nu am contestat asta.
Dar, sa spuneti ca se judeca cauza fara procuror, e ineptie.
Sa spui ca se ataca cu recurs in 30 de zile de la primirea Deciziei e fabulatie, nu exista calea aceasta de atac impotriva incheierii judecatorului de camera preliminara, iar daca va referiti la recursul in casatie, iar e ineptie, avand in vedere ca doar deciziile pronunţate de curţile de apel, ca instanţe de apel, pot fi atacate cu aceasta cale extraordinara de atac.
Faptul ca dvs va exercitati total aiurea drepturile procesuale şi procedurale nu va face mai intelept si nici vreun mare cunoscator al stiintelor penale.
Faptul ca va raspune un avocat gratis, ar trebui sa va multumeasca si sa va determine sa lasati aroganta deoparte.

Alte discuții în legătură

Lntrebare citare martori Agripina1 Agripina1 daca am facut plangere in instanta impotriva ordonantei procurorului /plangere de neurmarire /netrimitere in judecata art.340 ncpp vor fi citate si partile sau ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)