avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nume gresit in certificat de nastere .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nume gresit in certificat de nastere .

Am mai pus si luni aceasta intrebare dar nu am primit raspuns .Va rog sa-mi spune-ti am o litera gresita in certificatul de nastere si un frate mai mic mi-a transmis ca nu am dreptul la mostenire pentru ca am scris un a in loc de e .Mentionez ca si parintii mei au fost scrisi pe certificatul meu cu aceleasi greseala desi in certificatul lor erau cu e .Am 60 de ani si pina acuma nu am vazut acea greseala si desi eu m-am nascut cu 17 ani mai repede fata de fratele meu am copilarit in casa parinteasca pina la 20 de ani l-am ajutat practic eu l-am tinut la scoala si acum vine si-mi spune ca nu sunt sora lui si ca a vorbit cu un avocat si i-a zis ca nu mai am dreptul la mostenire . Va multumesc mult .Merticariu Margareta .
Cel mai recent răspuns: merticariu , utilizator 08:07, 10 Februarie 2016
Cautati doi martori caresa dea o declaratie de notarietate pentru dvs, in fata notarului public. Este necesar sa dati si dvs o declaratie de acceptare succesiune, tot in fata notarului.
Din declaratia de notorietate va reiesi ca sunteti sora ...numitul frate , ca va numiti intr-un anumit mod, chiar daca aveti o litera gresita.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
Geta Anghel, Avocat
Multumesc mult de tot .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere (litera gresita) Adri.Ana Adri.Ana Buna ziua! As avea nevoie de cateva lamuriri. Se considera urmatoarea situatie: Tatal meu a fost casatorit de 2 ori, eu fiind copilul (singurul) din ... (vezi toată discuția)
Succesiune - bani cec.complicat georgi87 georgi87 Buna ziua! Bunicul meu a decedat luna trecuta si a avut pusi niste bani la CEC.inainte sa moara el si sora lui,ziceau ca banii care ii are vor trece automat pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune bitbad2006 bitbad2006 Suntem trei surori si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului mamei.Am observat ca in certificatele noastre de nastere este o greseala la numele mamei ... (vezi toată discuția)