Am mai pus si luni aceasta intrebare dar nu am primit raspuns .Va rog sa-mi spune-ti am o litera gresita in certificatul de nastere si un frate mai mic mi-a transmis ca nu am dreptul la mostenire pentru ca am scris un a in loc de e .Mentionez ca si parintii mei au fost scrisi pe certificatul meu cu aceleasi greseala desi in certificatul lor erau cu e .Am 60 de ani si pina acuma nu am vazut acea greseala si desi eu m-am nascut cu 17 ani mai repede fata de fratele meu am copilarit in casa parinteasca pina la 20 de ani l-am ajutat practic eu l-am tinut la scoala si acum vine si-mi spune ca nu sunt sora lui si ca a vorbit cu un avocat si i-a zis ca nu mai am dreptul la mostenire . Va multumesc mult .Merticariu Margareta .
Cautati doi martori caresa dea o declaratie de notarietate pentru dvs, in fata notarului public. Este necesar sa dati si dvs o declaratie de acceptare succesiune, tot in fata notarului.
Din declaratia de notorietate va reiesi ca sunteti sora ...numitul frate , ca va numiti intr-un anumit mod, chiar daca aveti o litera gresita.
Succesiune
bitbad2006
Suntem trei surori si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului mamei.Am observat ca in certificatele noastre de nastere este o greseala la numele mamei ... (vezi toată discuția)