Se considera urmatoarea situatie:
Tatal meu a fost casatorit de 2 ori, eu fiind copilul (singurul) din prima casatorie. Din a 2-a casatorie au rezultat 2 copii: o sora si un frate dupa tata.
In certificatul meu de nastere a fost "gresita" o litera a numelui de familie.
Tatal meu mi-a platit pensie alimentara, asa ca am mers sa verific in registre, ca sa pot dovedi adevaratul nume si sa il schimb in certificatul de nastere. Problema e ca si o cifra din numarul registrului a fost modificat, asa ca mi-a fost imposibil sa il gasesc.
Chiar daca am fost in relatii bune cat timp a fost in viata, tatal meu a refuzat sa ma ajute in a-mi schimba numele in certificatul de nastere. El a decedat de curand iar cei doi frati ai mei (din a 2-a casatorie a tatalui) sunt dispusi sa dezbata mostenirea impreuna cu mine.
Nelamuririle mele sunt: Avand in vedere situatia descrisa mai sus, va fi certificatul meu de nastere schimbat in fata notarului, atunci cand vom dezbate mostenirea? Sau va trebui sa mergem la un jurist, cu 2 martori (fratii mei) ca sa imi fie schimbat certificatul? Care ar fi procedeele prin care mi-as putea schimba certificatul de nastere cu numele corect?
Certificatul de naștere nu se obține nici de la notar, nici de la jurist, ci de la Starea civila a localității unde v-ati născut.
Pe certificatul dvs de naștere actual, tatăl cum e trecut? Tot cu o litera greșită?
Buna!
In certificatul meu de nastere tatal este trecut cu o litera gresita.
Am fost la Starea Civila, acolo cu certificatul meu de nastere am luat nr. de la Hotarerea judecatoreasca. Cu acel nr. am depus o cerere in Tribunal la Registratura si nu am gasit dosarul corect (era al altei persoane) pentru ca si acest nr. de Hotarare a fost "gresit".
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ok.
Ideea e ca în momentul de față cel care interesează este tatăl dvs.
Dvs nu mai aveți cum sa va corectați certificatul de naștere, pentru ca ați trăit toată viata cu numele respectiv.
Practic, ala e. Nu e exista un document care sa ateste numele corect și nici alte acte oficiale în care sa figurati și asa și asa.
Înțeleg ca doriți sa dezbateti succesiunea după tatăl dvs.
În cazul tatălui, el apare cu ambele nume și în certificatul dvs de naștere și în certificatul de deces și probabil si in certificatul de căsătorie și de naștere al fraților dvs.
În cadrul dezbaterii succesorale, notarul va audia obligatoriu 2 martori, care sa nu fie rude cu dvs și care sa îl fi cunoscut bine pe defunct, sa știe ca a avut 2 căsătorii, din care au rezultat 3 copii.
Acelorași martori li se pot lua 2 declarații de notorietate, unde sa declare ca numitul Cutarica a fost una și aceeași persoana cu Cutarelu.
Pe baza declarațiilor martorilor și a fraților, dvs veți fi moștenitoare a tatălui, în cota succesorala prevazuta de lege.
Va rezolvați succesiunea și în rest, diferența de nume nici nu o sa mai aibă importanta pentru dvs.
Mostenire
sparcom_94
In urma decesului tatalui, avem o casa si o masina, care ii revin fratelui.Mama este in viata si suntem trei frati. Fratele vrea sa vanda masina. Succesiunea ... (vezi toată discuția)