avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE IMPRUMUT INTRE DOUA PERSOANE FIZICE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE IMPRUMUT INTRE DOUA PERSOANE FIZICE

X imprumuta pe Y cu o suma de bani in anul 2009 cu scadenta in 3 rate anuale. La inceputul anului 2009 X da o declaratie notariala ca nu mai are nici o pretentie pentru suma primelor doua rate. Ramane rata 3 cu scadenta in aug.2012. De atunci pana in prezent Y nu a mai facut nici o plata iar Y nu a mai cerut nimic.
Se prescrie contactul de imprumut ?
Dca da care este baza legala ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian S , utilizator 09:45, 10 Februarie 2016
Rata nr 3 a imprumutului este prescrisa in termenul de 3 ani prevazut in decretul 167/1958.
multumesc=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie banca kriss77 kriss77 Buna ziua, am si eu o problema, in anul 2005 am cumparat in rate, cu buletinul, niste produse de la un magazin si mi s-a eliberat si un card. Am platit un ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare gigel1980 gigel1980 Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea! Tatal meu a facut un credit bancar de ... (vezi toată discuția)