Ma intereseaza de cand intra in vigoare proiectul de lege prin care asociațiile de proprietari sunt obligate să afișeze modalitatea de calcul al cheltuielilor de întreținere pentru fiecare apartament. Am inteles ca a fost adoptat in Senat.
Nu trebuie sa asteptati nimic. Si in acest moment as. prop. afiseaza ceea ce va intereseaza pe dvs. si pe toti cei care se intereseaza de aceste aspecte.
Faza este ca as. prop. trebuie sa-si confectioneze alte aviziere pentru ca cele actuale au devenit neincapatoare...
In mod normal cei care au avut aceasta initiativa trebuia sa studieze un pic legislatia si ar fi observat ca legislatia actuala obliga as. prop. sa afiseze pe lista de plata sau alaturi modul de repartizare a cheltuielilor lunare.
Apoi, pe linia din lista de plata corespunzatoare fiecarui apartament, sunt aratate costurile ce revin fiecarui apartament. Daca are neclaritati, proprietarul merge la as. prop. pentru clarificari (verbale sau scrise - depinde cum vrea).
Sunt programe care fac asa ceva si in momentul de fata.
In plus, cei care au repartitoare, primesc individual o fisa de calcul (ca o factura detailata de la telefoane)
Eu lucrez cu un astfel de program.
Poate scote aproape 100 de rapoarte, note de plata, facturi, chitante, explicatiile cheltuielilor si modul de repartizare, ..
Cine nu se multumeste cu avizierul ( la noi are o suprafata de aprox. 1,5 mp) poate sa vina la asociatie sa discutam, sa-si faca cate copii vrea.
Adevarul este, asa cum am mai afirmat, ca nu era nevoie de alte reglementari pe aceasta tema, da' mai trebuie sa mai si lucram in parlament. Ca initiatorii au habar sau nu, este doar o parte a povestii, mai trist este ca "baietii" au sustinere si se voteaza ''la grupa mare".
Dupa parerea mea aparitia Legii 277/2015 (caci despre asta e vorba in aceasta discutie) face parte din categoria ,,datului cu parerea" si ,,cand nu avem ce face, mai punem cateva bete in roate" facuta de unii parlamentari la anumite sugestii stricte aparute pe un areal foarte mic. Sa vii sa ceri prin lege ca presedintele, la cerere, poate emite o ADEVERINTA care sa cuprinda modul in care s-au facut toate calculele din lista de intretinere (unde legiuitorul a spus clar cum va trebui sa arate aceste liste, si cuprind, implicit, si aceste calcule), aprobarea acstei legi mi se pare cel putin neavenita. Sunt foarte curios daca Presedintele o va promulga in aceasta forma (ar trebui sa o retrimita si sa ceara si norme de aplicare - forma adeverintei, continutul, pe scurt, cate pagini sa aiba, daca sa fie completata cu copii xerox, etc), poate asa vor vedea si parlamentari cat se pot de ras. Ma opresc cu comentariul aici ca, deja, penibilul acestei legi incepe sa creasca foarte mult si nu doresc sa contribui la acest fenomen!