avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 17/2016
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 17/2016

În Legea 17/2016 se specifică faptul că în afara listelor de plată este obligatoriu să se afișeze și modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor..
Ce înseamnă acest lucru: prezentarea calculului aritmetic prin care au rezultat sumele de plată la fiecare locatar, sau ce anume? :(
Dacă lista de plată conține elementele de bază care au stat la baza calculului nu este suficient?
Cel mai recent răspuns: banat , utilizator 08:43, 30 Martie 2016
Daca se prezinta modalitatea de repartizare a cheltuielilor pe CPI, nr de persoane, tariful pentru consumurile individuale, etc. este suficient.

1. Descrierea cheltuielii [apa, Enel, gaze, caldura ,etc.]
2. Furnizor/Nr. Doc./ data doc. [factura, chitanta, stat, etc./AN, Radet, GDF, Enel,etc]
3. Suma [lei]
4. Impartita la [nr. pers / CPI / beneficiar]
5. Valoare pe UM [lei/pers, lei/CPI, etc].

Apa rece/calda : [lei/mc]
Fond reparatii [lei/apart/gars]
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2016
cyan, moderator
Este vorba, mai bine zis, de baza de calcul, cum se mai numeste ea.

In multe liste de intretinere aceste elemente sunt prezentate, dar e mai bine sa fie afisata separat. Oricum administratorii o au in dosarul lunar. O mai printeaza intr-un exemplar pe care il si afiseaza.
termenii sunt foarte generali. Baza de calcul era obligatorie de vreo 50 de ani.
Parlamentul Romaniei a mai bifat o lege foarte generala. Asteptam, totusi, noua lege privind asociatiile de proprietari aflata in stadiu final de lucru.
Aberatia aberatiilor. Dragii nostri parlamentari au pierdut logica undeva pe drum.

Foarte grav este pe capul cui arunca responsabilitatea. De cand Presedintele Asociatiei, conform Legii 230, este obligat sa aibe cunostinte de contabilitate si administrative ca sa fie in stare sa faca asa ceva?

... traim in Romania si asta....
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
RaDracones, utilizator
de cand are responsabilitatea de a alege administratorul si ai controla TOT TIMPUL activitatea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum vor fi obligati sefii asociatiei sa arate modul de calcul al penalizarilor si al celorlalte cheltuieli afisate pe lista de intretinere lunara ? asa123 asa123 Cum se va aplica, concret, Legea nr. 17/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 230/2007 ? Detalii, aici: ... (vezi toată discuția)
Lista intretinere mariana 49 mariana 49 Buna ziua.Cine imi poate explica si mie care este modul de calcul al intretinerii .Avem o firma angajata dar nu ma pot lamuri cum calculeaza. Administratorul ... (vezi toată discuția)
Întreþinere imensã -mod de calcul întreþinere ºi modalitatea de a verifica calculul întreþinerii luciamanta luciamanta Buna ziua, oameni buni. Nu stiu daca mă credeti, dar pentru luna dec. 2011, am de plătit o întreţinere de 8.220 lei pentru un apartament cu 3 camere, 3 ... (vezi toată discuția)