avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Întreþinere imensã -Mod de calcul întreþinere ºi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Întreþinere imensã -Mod de calcul întreþinere ºi modalitatea de a verifica calculul întreþinerii

Buna ziua, oameni buni. Nu stiu daca mă credeti, dar pentru luna dec. 2011, am de plătit o întreţinere de 8.220 lei pentru un apartament cu 3 camere, 3 persoane. Având în vedere acest fapt, as dori să stiu cum pot afla modul de calcul al întretinerii (să întreb la primăriei?!). As dori să stiu ce modalitate legala există pentru a controla legalitatea calculelor aferente apartamentului meu.
Vă mulţumesc nespus de mult şi astept cu nerăbdare un sfat, un răspuns.
Cel mai recent răspuns: rain4est , utilizator 09:08, 26 Ianuarie 2012
In temeiul art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces la cerere,la orice document al acesteia

In temeiul art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 aveti dreptul sa formulati contestatie la lista de plata ,in termen de 10 zile de la afisare acesteia
Presedintele de asociatie detine obligatia legala sa va raspunda in termen de 7 zile
Daca intampinati dezinteres sau refuz de raspuns ,puteti sesiza oficial serviciul specializat din cadrul primariei
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
ynocentta, utilizator
@luciamanta
Depinde din ce localitate sunteti, care sunt preturile la utilitati (pret Gcalorie, pret apa), daca aveti sau nu repartitoare de caldura, apometre, contract individual de munca pentru salariati. Pentru verificare apelati la presedinte pentru a va da informatiile necesare. Legal ar fi trebuit ca toate datele ce au stat la baza calcularii intretinerii sa apar la avizier lunar alaturi de lista de plata.
LocatarB, utilizator
De pe lista de plata de unde ati citit acea suma, care consum repartizat (incalzire, apa rece, apa calda gaz metan, en. electrica , etc. ) este dupa parerea dumneavoastra, exagerat ?.:">
johnpescar, utilizator
luciamanta a scris:
Nu stiu daca mă credeti, dar pentru luna dec. 2011, am de plătit o întreţinere de 8.220 lei pentru un apartament cu 3 camere, 3 persoane.

Daca taiati zero de la sfarsit, va credem. E cam mult si 822 lei dar e iarna, caldura scumpa...
Poate ne spuneti ce reprezinta aceasta suma. De unde stiti ca aveti de plata 8220 lei?
Poate este afisata pe lista din luna decembrie, aceasta fiind ultima lista afisat acum in asociatii, dar poate ca in suma totala sunt cuprinse restante si penalizari de un an sau mai mult.

Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
Adriantot, moderator
Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar pe mine unul, nu ma mai mira.
Exista si cazuri mai rele de atat, de exemplu ap 3 cam/3 pers cu suma de 1050 lei pe luna dec , din care aproape 700 reprezinta numai caldura + calcul repartitoare sau 4 cam/4 pers cu 1164 . E enorm . Va asigur ca nu e nicio greseala in calcule si nici nu este cuprinsa vreo alta cheltuiala de alta natura decat strict cheltuieli de intretinere.Am facut o simulare de calcul a caldurii repartizata pe cotaindiviza, ca si cum n-ar avea nimeni repartitoare si iese ap 3 cam undeva la 320 lei si 4 cam la 365 lei, dar nu e semnificativ pentru ca apare alta problema. Am comparat suma incalzirii la 2 blocuri perfect identice , chiar alaturate, unul cu, unul fara repartitoare ,cu 120 de ap si diferenta este de 5500 lei in plus la cel fara . Este vorba de Bucuresti unde gigacaloria este oricum mai cumsecade decat alte orase. Ma intreb ce se va intampla iarna viitoare cand se va dubla pretul .... va fi tragic.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
rain4est, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi vine prea mult de plata la intretinere! livadariueusebiu livadariueusebiu Buna ziua, cum as putea verifica la asociatie daca suma care imi vine este pe bune.? Mereu pe unde am locuit am facut-o cu chirie si cam mereu m-am intampinat ... (vezi toată discuția)
Are dreptul ad. gen. a prop. să stabilească afară de majorarea ... AdrianaMorosan AdrianaMorosan Are dreptul Ad. Gen. a Prop. să stabilească afară de majorarea fondului de rulment și cuantumul fiecarui ap. de 500 lei la fond? Adică să nu se respecte ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri - plata intretinere andreea.voicu andreea.voicu Buna ziua! Am mai multe intrebari si va rog, daca se poate, sa-mi raspundeti. Parintii mei locuiesc in Giurgiu si la asociatia de care apartin au incercat sa ... (vezi toată discuția)