avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imi vine prea mult de plata la intretinere!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imi vine prea mult de plata la intretinere!

Buna ziua, cum as putea verifica la asociatie daca suma care imi vine este pe bune.? Mereu pe unde am locuit am facut-o cu chirie si cam mereu m-am intampinat cu probleme cand imi venea situatia de plata! Ba mi se spunea ca a gresit contabila, ba ca a uitat sa treaca mai putini la intretinere si cate si mai cate. Eu cred ca tinta lor este mereu cand vin chiriasi in bloc!! A mai fost cineva in situatia asta, si daca exista vre-o modalitate de a verifica, in afara de situatia care o afiseaza ei, ca oricum nu stiu cum fac calculele in spatele pupitrului!
Mentionez in intretinere sunt incluse: apa calda, rece, caldura, si gazul. De gatit nu gatim mai deloc!
Si suntem 2 persoane in apartament, mai vin din cand in cand cate un prieten, ruda!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:33, 22 Februarie 2017
Solicitati asociatiei sa va prezinte modalitatea de calcul.
Pe langa lista de plata trebuie sa existe si o lista cu explicatii. Chelt pe nr pers si pe cota parte indiviza.
Apa este contorizata, se declara consumul. Gazul este pe nr pers. Caldura cu repartitoare dau la pausal pe suprafata utila.
Ei afiseaza o lista de calcul , dar cred ca sunt umflate sumele de acolo!
Este relativ simplu, aceea lista trebuie sa cuprinda suprafata ap. si nr. persoane.
Luati prin sondaj de exemplu ap unde locuieste presedintele vedeti cat plateste el pe nr de persoane si comparati cu dvs, dupa aceea suma de la ap lui care este repartizata pe suprafat utila o impartiti la metri patrati utili ai lui dupa care inmultiti cu suprafata dvs.
Daca vedeti ca sumele corespund listei inseamna ca este bine, fiti sigura ca niciun administrator nu-si permite sa-l incarce la intretinere tocmai pe presedinte!
livadariueusebiu a scris:

Ei afiseaza o lista de calcul , dar cred ca sunt umflate sumele de acolo!

Pai ca sa fiti sigur, cereti o factura, vedeti cum s-a repartizat in lista de calcul si vedeti daca s-a facut acest calcul corect. Si apoi vedeti ce vi s-a repartizat dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întreþinere imensã -mod de calcul întreþinere ºi modalitatea de a verifica calculul întreþinerii luciamanta luciamanta Buna ziua, oameni buni. Nu stiu daca mă credeti, dar pentru luna dec. 2011, am de plătit o întreţinere de 8.220 lei pentru un apartament cu 3 camere, 3 ... (vezi toată discuția)
Legea 17/2016 miticamanea miticamanea În Legea 17/2016 se specifică faptul că în afara listelor de plată este obligatoriu să se afișeze și [i]modalitatea de calcul în urma căreia au ... (vezi toată discuția)
Plata la pausal inseamna acoperitor ??? istanmoni istanmoni buna ziua.. revin cu o alta intrebare... legata de faptul ca , aici unde locuiesc, nu exista ascociatie de proprietari, nici nu o sa se infinteze prea curand ... (vezi toată discuția)