avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neintelegeri, cum este legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neintelegeri, cum este legal?

Buna ziua,

pe scurt, ne-am trezit ca vecinul vrea sa refaca gardul (jumatate l-am facut noi, acum el face cealalta jumatate)...dar, nu mai respecta vechiul amplasament asa cum am facut noi si a intrat pe terenul nostru peste 30 centimetrii, pe motiv ca el a masurat in spatele curtii si nu mai are 14 metrii si ca sa si-i refaca...ia diferenta de la noi.

stiu ca o sa spuneti ca pare, efectiv ca in bancurile cu prosti, dar ne-am trezit peste noapte, mai precis duminica, ca omul vrea sa mute gardul dupa bunul lui plac.

ne-am dus la primarie, unde toata lumea este in concediu, inclusiv inginera si toate secretarele, doar viceprimarul a incercat sa-l lamureasca pe om ca "mai bine faceti amandoi cadastrul"....

totusi...cum sa fac cadastrul peste noapte, de unde bani (defapt este vorba de parintii mei), doar ca el vrea sa mute gardul, efect iv de capul lui, fara cadastru, fara un act, fara nimic,....trebuie sa platim noi cadastrul?

intrebarea mea este? daca nici una din parti nu face cadastrul, are voi sa mute gardul?

pana atunci...pana se va rezolva problema legal, nu-i asa ca trebuie sa lase gardul pe fostul amplasament sau ce e de facut?

ma puteti lamurii mai bine in aceasta probleme?

va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: crismari , utilizator 12:38, 3 August 2009
Daca nu repara vechiul gard, vecinul are nevoie de autorizatie de construire. Puteti contesta executarea lucrarilor fara autorizatie si il puteti reclama pe vecin la primarie, directia urbanism, si la Inspectoratul Teritorial de Stat in Constructii. Amenzile il vor descuraja pe vecin sa continue actiunea sa nelegala. Mai puteti solicita ca instanta de judecata sa dispuna sistarea lucrarilor de constructie nelegale, dar este mai complicat decat sa-l reclamati la primarie si inspectorat. Reclamatiile se fac in scris.
MUltumesc foarte mult!!!

Am fost deja la primarie, evident pentru reclamatie, stiu...va suna ciudat, dar nimeni nu stie nimic, si cum am mai spus cei competenti sunt in concediu...

din pacate am fost nevoiti sa chemam politia, deoarece avem de aface cu un om care ameninta, parintii mei stau singuri, si cand nu suntem noi acolo, efectiv ii tortureaza psihic, ii ameninta ba ca ii muta de acolo, ba ca face crima...etc...si este extrem de neplacut...

sper sa se termine odata situatia asta de cosmar...pentru ca efectiv este de cosmar...

dar ce te faci, cum am spus cand primaria nu este receptiva, politia vine doar sa calmeze tomporar?

off....

multumesc mult pentru raspuns!
Faceti plangere la politie pentru ditrugere si tulburare de posesie daca darama gardul.
In rest petitie scrisa la Primarie.
Daca ati fost la primarie "evident pentru reclamatie" si nu ati depus nicio reclamatie scrisa, ati facut o plimbare si atata tot. Nu are nicio importanta cate persoane sunt in concediu. Pentru amenintari, persoanele care sunt victima acestor fapte ce constituie infractiuni pot face plangere penala, daca amenintarile sunt serioase si de natura sa induca o temere.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
Gabriel Stelea, Avocat
va multumesc foarte mult,

asa vom face, ca altfel nu avem solutie!

multumesc inca odata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce altceva mai este de facut? crismari crismari Buna ziua! Am avut un post mai vechi (pe care nu il mai gasesc-deaceea am facut un nou subiect) in care spuneam ca vecinul vrea sa refaca gardul si l-a ... (vezi toată discuția)
Teren in litigiu, vecinul face cadastru morys morys Buna ziua, Cum pot sa blochez operatiunea de cadastrare initiata de un vecin avand in vedere ca gardul facut de acesta nu este pus pe vechiul amplasament ... ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism MadaEli MadaEli Buna ziua! Am cumpărat un depozit de 2000 m2, care acum 2 luni l-am împrejmuit cu-n gard ca sa nu mai parcheze si vecinii acolo. Supărați de acest lucru, ... (vezi toată discuția)