avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce altceva mai este de facut?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce altceva mai este de facut?

Buna ziua!

Am avut un post mai vechi (pe care nu il mai gasesc-deaceea am facut un nou subiect) in care spuneam ca vecinul vrea sa refaca gardul si l-a mutat pe proprietatea noastra aproape 50 cm... cu sesizari la politie si primarie, am reusit sa ne obtinem inapoi terenul, vecinul turnand fundatia pentru gardul nou pe vechiul amplasament.

problema, acum este alta, a turnat fundatia, dar nu mai pune gardul si ne ameninta in continuare ca nu il va pune pana nu isi face dreptate (adica el vrea sa aiba 14 metri latime in fundul curtii si pentru asta ia de la noi 50 cm...nu stiu pe ce rationament se bazeaza si cum gandeste...caci gardul a fost asa ani de zile si noi avem un act de proprietate ce nu poate fi incalcat) - mentionez ca avem de aface cu un om mai dificil, care face parte dintr-o familie de scandalagii, bea mai toata ziua...in sfarsit oameni cu care nu te poti intelege...spuneam in celalalt post ca ii ameninta pe marintii mei ba ca le da foc..ba ca ii omoara...etc..

revin, am fost din nou la politie si le-am spus cele intamplate si ne-au spus clar, ca , chiar daca depunem plangere scrisa, nu este de competenta loc si nu ne pot ajuta....pot spune ca intr-o saptamana am fost de 3 ori a politie ... iar primaria..nu se amesteca, deasemenea chiar si cu plangere, au spus ca nu este de competenta lor, ca nu pot iei sa il oblige sa isi faca gardul mai repede...

ce e de facut? cum ne recumparam linistea? cum impiedicam animalele care intra prin locul fara gard sa nu mai intre in curtea noastra? cum cumparam linistea parintilor nostriii???

se poate asa ceva? se poate ca toti sa ridice din umeri si sa spun ca nu este de competenta lor si sa depui o plangere si sa o lase uitata pe un birou???

le multumesc celor care mi-au raspuns data trecuta si le-as fi recunoscatoare daca m-ar ajuta si acum!

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:52, 11 August 2009
Singura solutie viabila in acest caz este aceea de a va construi gardul pe vechiul amplasament respectand linia de hotar dintre proprietati, gard la ale carui cheltuieli ar trebui sa participe si vecinul, dar daca nu aveti cu cine discuta, il edificati singur pentru a nu va ma intra orataniile acestuia pe terenul dv.
Ulterior, daca doriti sa-l obligati la plata a jumatate din cval. gardului, il veti da in judecata cu o actiune in pretentii. Daca nu, nu.
Daca vecinul va contesta amplasamentul gardului edificat de dv., sa va dea in judecata.
Daca nu puteti edifica gardul pe linia de hotar datorita comportamentului agresiv al acestuia, va trebui sa introduceti o actiune in instanta prin care sa solicitati instantei la interdictia acestuia de a va impiedica sa construiti gardul si obligarea acestuia la suportarea a 1/2 din contravaloarea cheltuielilor de edificare a gardului. ;)
multumesc pentru raspuns

mai am o intrebare, daca noi facem cadastrul si evident, se dovedeste suprafata noastra, apoi face si vecinul cadastrul...si sa zicem ca prin absurd el nu are suprafata ce este scrisa in acte (asa cum sustine)...vecinul are dreptul sa ia suprafata lipsa de la noi, repet desi noi suntem in regula cu terenul....

referitor, tot la cadastru, cine face primu revendica mai mult sau cum ? ca nu prea mi se pare in regula nici aceasta situatie, vecinul spunand ca daca face cadastrul ne va lua din teren, teren care pe acte este al nostru!

povestea de aici pelaca, gardul este asa depeste 50 ani...va dati seama, ca este absurda cererea lui, si mutarea gardului dupa bunul plac!

ps: jumatate din gard a fost facuta de noi.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
crismari, utilizator
Ceea ce afirmati in mesajul de mai sus sunt simple supozitii. In instanta aveti nevoie de probe, daca aveti calitatea de reclamant, de probe pentru dovedirea pretentiilor invocate, iar in calitate de parat, pentru combaterea pretentiilor reclamantului. ;)
Chiar daca , prin absurd , vecinul dvs a cumparat in acte mai mult decat are in realitate si o parte din teren se afla in posesia dvs , aveti posibilitatea sa faceti actiune in instanta pentru uzucapiunea de 30 de ani! Si veti deveni automat proprietari pe diferenta de teren dintre gard si terenul care vi se cuvine de drept!
Referitor la cadastru el are partial dreptate , in sensul ca daca el are in acte o suprafata mai mare si se intabuleaza primul la cartea funciara , dvs cand veti depune dosarul cadastral pentru intabulare vi se va da respingere deoarece va exista o suprapunere! Si tot in instanta ajungeti unde veti invoca uzucapiunea!
Faceti cadastrul si intabulati proprietatea dvs . In felul acesta veti putea vedea ce se intampla!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecinatate irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, construita in 2008 pe fundatia unei case vechi, pe baza unui proiect, pentru care am autorizatie (de ... (vezi toată discuția)
Gard dintre proprietati iulian-ioan iulian-ioan Buna ziua. Am si eu o problema cu vecinii de langa mine cu privire la gardul dintre proprietati. Eu am terenul in posesie din 2006 si intre timp am ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire ? aartist aartist Am o ruda la tara care se confrunta cu urmatoarea problema: - vecinul situat la vestul proprietatii sale a intrat cu gardul si doua constructii pe terenul ... (vezi toată discuția)