avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, rezerva succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, rezerva succesorala

Buna ziua,

Bunicul meu are 2 fete. Bunica a murit.
Bunicul are act de proprietate, numai pe numele lui, pe 4.5Ha teren arabil extravilan, impartit in 6 parcele.
Varul meu, fiul surorii mamei mele, s-a plins bunicului si l-a pacalit ca este sarac si nu are servici, desi este patron de firma cu profit de 30mii lei anual, si fara stirea mamei mele, bunicul i-a facut donatie pe 2Ha teren, o singura parcela, cea mai mare.
Se poate ataca actul de donatie?
Dupa moartea bunicului, matusa mea (mama varului), mai are drept la mostenire din cele 2.5Ha ramase?
Se poate considera terenul ramas ca rezerva succesorala, numai in partea mamei mele?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: titaniq , utilizator 11:22, 12 Februarie 2016
nici-o idee?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să iau de la mătușa mea un teren agricol arabil extravilan ... lucian.ci lucian.ci Vreau să iau de la mătușa mea un teren agricol arabil extravilan și pentru că nu am drept de preempțiune vreau să îl iau prin donatie. Dacă nu îl ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu scutire de raport valentin222 valentin222 Buna Ziua . Matusa mea a primit o casa mostenire de la bunicul cu scutire de raport. a mai primit si o suprafata de pamant arabil pe care a vandut-o. Dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Dificultate notariala rog de urgenta raspuns AliceHOG AliceHOG Anul trecut mama si un var - fiul surorii mamei, care sora e decedata - au dezbatut la notariatul de unde era bunica (mama mamei mele) mostenirea ramasa de la ... (vezi toată discuția)