avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... timbrarea actiunii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

timbrarea actiunii

buna dimineata .As dori sa stiu daca instanta se poate pronunta asupra unor acte de procedura facute de partea reclamanta daca actiunea nu este timbrata ,mai exact care este termenul limita la care se poate timbra si daca aceste acte infaptuite de reclamant asupra carora instanta s-a pronuntat sunt legale?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:29, 11 Februarie 2016
Actiunea trebuie timbrata pana la primul termen.
Instanta va verifica daca este timbrat sau nu, in cazut in care n-a fost timbrata actiunea, nu se va trece la solutionarea ei.
nu inteleg la ce acte va referiti, doar daca veti detalia...instanta s-a pronuntat deja, desi actiunea nu era timbrata?! :O
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
In cadrul procedurii contnecioase,instanta este obligata inainte de a indeplini orice procedura sa puna in vedere reclamantului sa plateasca taxa judiciara de timbru pana la primul termen,sub sanctiunea anularii cererii.
buna ziua .concret ,la 8 luni dupa depunerea apelului a intervenit suspendarea de drept in acest interval au fost 3 termene soldate cu amanari din lipsa de procedura.Dupa aproape 1 an de la suspendare partea reclamanta face un act de procedura prin depunerea unui certificat notarial din care reiese ca o succesiune nu a fost dezbatuta act pe care instanta il admite si dispune continuarea judecatii,formuland o incheiere interlocutorie.Problema mea in calitate de parat succesor este ca am depus intampinare insistind pe sanctiunea perimarii pe care instanta nu a constatat-o,desi se putea sesiza foarte usor asupra existentei acesteia.intrebarea mea este daca am descoperit intre timp o nulitate absoluta a actului de procedura facut de reclamant ,pot sa o invoc la urmatorul termen avand in vedere ca termenul anterior a fost dat pentru timbrarea actiunii
La urmatorul termen se va lua in discutie in primul rand timbrarea actiunii, daca nu s-a timbrat instanta trebuie sa anuleze cererea ca netimbrata,daca s-a timbrat,invocati nulitatea absoluta, daca este o nulitate absoluta puteti sa o invocati oricand, inclusiv in recurs dar,pana la concluziile finale, adica pana la judecarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Amanare actiune netimbrata mariosms mariosms Buna ziua, Am o actiune in evacuare care mi-a fost contestata. Acum in actiunea de contestatie ne tot amana pe motiv ca actiunea e netimbrata. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Exceptia netimbrarii apelului petre_marian petre_marian buna ziua.daca la un proces aflat in stadiul de apel partea reclamanta nu a timbrat actiunea iar paratul a invocat exceptia netimbrarii instanta lund act de ... (vezi toată discuția)