avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... limitare incasari/plati in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

limitare incasari/plati in valuta

Buna
Am o nelamurire
In legea 70/2015 se spune foarte pe scurt si neconvingator ca aceste plafoane se aplica si operatiunilor in valuta efectuate pe teritoriul romaniei.
Ok. eu am clienti in ungaria unde livram bunuri. Acestia platesc foarte mult numerar.
Deci daca ei nu sunt limitati la plati , trebuie eu sa-i limitez si sa le spun ca nu se poate sa incasez numerar mai mult de aprox 1500 eur?
Am gasit pe anaf maramures un comunicat prin care se explica aceste operatiuni in valuta care se aplica pe teritoriul romaniei, anume ca aceste plafoane se aplica doar intre rezidenti,care pot sa factureze anumite operatiuni si in euro.

Deci eu asta nu inteleg daca incasez euro pe teritoriul ungariei nu tot in casa din romania ajung banii? In ungaria pot sa incasez?dar trebuie sa demonstrez ca am fost acolo la data emiterii chitantei. Iar daca clientul din ungaria vine in romania sa-mi plateasca eu nu pot sa-i incasez euro pt ca sunt pe teritoriul romaniei?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:07, 12 Februarie 2016
Tranzactiile cu numerar in afara Romaniei nu pot fi limitate prin legile de aici. Deci, plafoanele se refera la tranzactiile efectuate pe teritoriul tarii noastre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitarea incasarilor si platilor de numerar in valuta marcelaL marcelaL Buna Am o nelamurire In legea 70/2015 se spune foarte pe scurt si neconvingator ca aceste plafoane se aplica si operatiunilor in valuta efectuate pe ... (vezi toată discuția)
Limitarea incasarilor de numerar in valuta marcelaL marcelaL Buna Am o nelamurire In legea 70/2015 se spune foarte pe scurt si neconvingator ca aceste plafoane se aplica si operatiunilor in valuta efectuate pe ... (vezi toată discuția)
Incasare in numerar tampau gabriela tampau gabriela SC a emis o factura pentru transport international de marfuri unei alte firme din Romania in valoare de 3400 eur . Se poate incasa in numerar aceasta suma cu ... (vezi toată discuția)