avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ostilitate subiectiva birou notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ostilitate subiectiva birou notarial

Buna ziua,
Va cer sfatul intr-o situatie care aproape mi-a adaugat o latura paranoica.
La inceputul anului trecut am devenit proprietarul unui mic teren in provincie prin mostenire.
Certificatul de mostenitor si actul de partaj au fost semnate in aceeasi zi, fiindu-mi eliberate de notar, eu platind tot ce mi s-a cerut ca taxe, onorariu, etc.
Notarul m-a informat ca a ramas sa finalizeze intabularea la un OCPI din provincie, urmand ca terenul sa fie intabulat in cel mult urmatoarea luna.
De atunci a inceput calvarul, insemnand multe minciuni, dezinformare si multe altele, din care mentionez numai intocmirea succesiva a 5 incheieri de rectificare din oficiu ale CM si AP, care, la randul lor, au condus la deschiderea si inchiderea succesiva a mai multor dosare la OCPI, fara ca intabularea sa fie finalizata.
In opinia mea toata inlantuirea a fost `conceputa` ca sa ma `satur` ca am acceptat mostenirea, ei invocand de fiecare data eroarea lor, deci neatacabil.
In final am ajuns in situatia in care ultimul dosar deschis urma sa fie respins in ianuarie a.c. pe motiv de neplata a tarifului legal, pe care notariatul m-a mintit timp de peste o luna ca l-ar fi platit (anterior mi se spusese inclusiv ca suma mi-a fost oprita la momentul eliberarii CM si AP).
In prezent intabularea a fost finalizata pentru ca OCPI a acceptat sa platesc eu direct in contul OCPI.
In tot acest timp am fost de mai multe ori la notariat, am sunat de sute de ori, am dat e-mailuri, etc., toate fara raspuns sau obtinand minciuni, dar nu rezolvare.
Am studiat mult aceasta tema, si, la sfatul Dvs., am reclamat situatia la Camera Notarilor, care mi-a raspuns ca reclamatia este justificata si a dat un termen in septembrie 2015 pentru finalizarea intabularii, termen mult depasit, fiind nevoie ca in ianuarie a.c. sa reclam din nou, rezolvarea venind in final de la acceptarea platii mele directe catre OCPI.
Acum mi-a mai ramas sa recuperez de la notariat cele 5 rectificari si intabularea.
Notariatul nu-mi raspunde la telefoane sau e-mailuri ( in plus locuiesc in alta localitate decat notariatul).
Nu cred in buna lor credinta, cooperarea lor fiind zero, mai ales dupa reclamatii.
Aceasta atitudine are un motiv pe care il banuiesc, de natura subiectiva, independent de mine, adica o prietenie si o activitate reciproc avantajoasa cu avocatul celorlalti mostenitori, care a incercat mereu sa ma convinga ca mostenirea nu e mare lucru, dar ar presupune doar multe costuri pentru mine, eu fiind citat la acest notariat numai dupa trecerea a aproape doi ani.
Va rog sa ma sfatuiti inca o data cum pot intra in posesia celor 5 rectificari si a intabularii fara sa risc alte surprize neplacute la notariat, adica daca as avea nevoie de un martor obiectiv care ar fi acela sau orice alta cale.
V-am spus ca devin paranoic, dar mai bine sa invatam din experientele avute si sa ne ferim chiar daca poate nu va fi cazul.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
ionmoisil, utilizator

Alte discuții în legătură

Extras de autentificare lipsa la intocmirea actului de partaj ionmoisil ionmoisil Buna ziua. Am mostenit 2 ha de teren agricol in provincie. Notarul mi-a eliberat certificatul de mostenitor si actul de partaj cu incheierea de autentificare ... (vezi toată discuția)
Probleme cu intabularea - prima casa 4 fabbydesign fabbydesign Buna ziua. In mare, problema care este, am depus actele pentru un credit, prin programul prima casa 4, la Raiffeisen, actele au fost acceptate, s-a semnat ... (vezi toată discuția)
insciere proprietate in cf Strajerul Strajerul buna ziua , am mostenit eu, impreuna cu inca doi frati de la sora mea o casa cu teren .Sora era vaduva , nu avea copii.Aceasta casa a fost mostenita la rindul ... (vezi toată discuția)