avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datoriile unei persoane decedate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datoriile unei persoane decedate

Dacă o persoană a contractat în viaţă un credit la o bancă şi nu a achitat pănă a murit se poate face succeasiunea după ea?
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Geta Anghel , Avocat 13:37, 10 Februarie 2016
Da, se poate face succesiunea. Masa succesorala este compusa din activ si din pasiv. Depinde cat de diligenta este banca in a cauta succesorii. Este necesar sa evaluati datoria si sa vedeti daca activul masei succesorale o acopera. In caz contrar va sfatuiesc sa nu acceptati succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mostenesc creantele de la parintele defunct...??? dragos32 dragos32 Buna seara, Va rog f mult sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatorului aspect: Mama mea, care.... din nefericire, a decedat acum cateva saptamani, avea ... (vezi toată discuția)
Datoriile bancare se mostenesc de catre copii? iacobdragomir iacobdragomir Cum pot fi sistate taxele si comisioanele de intarziere de plata la termenul stabilit initial? Datoriile la banca se mostenesc de catre copii? (vezi toată discuția)
Succesiune apatrascu apatrascu Eu am deschis succesiunea dupa bunica. Cunosc masa succesorala si cunosc pasivul succesiunii. Doresc sa ma informez ce taxe platesc . Adica se taxeaza valoarea ... (vezi toată discuția)