avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neintelegeri intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neintelegeri intre vecini

buna ziua. sunt proprietarul unei case construite inainte de 1967. casa este impartita in 2 eu fiind proprietarul parterului si matusa mea proprietarul etajului. casa este amplasata chiar pe linia de demarcatie a celor 2 proprietati, eu avand 2 ferestre care dau in curtea vecina (si matusa mea la fel are 4 ferestre care dau in curtea mea). scara de acces la etaj trece prin fata uneia din ferestrele mele. acum matusa mea si a inchis scara cu policarbonat , inchizandu mi si mie astfel fereastra respectiva. acum eu nu mai pot aerisi aceasta camera, iar de lumina nici nu mai poate fi vorba. pot sa fac ceva in aceasta privinta? mentionez ca eu nu am facut nici o modificare casei, iar acea fereastra a fost facuta la constructia casei respective, atat eu cat si matusa mea cand am cumparat cele 2 proprietati stiam de existena acelei ferestre. in acea camera eu nu mai pot sa mi fac alta fereastra deoarece pe celalalt zid exterior matusa mea si a extins casa. multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:49, 4 August 2009
cred ca ati putea rezolva prin actiune in instanta, cu scopul de a o obliga sa demoleze zidul creat.
in afara de instanta de judecata, alte institutii nu pot lua masuri (primaria)? ar scuti timp, bani si nervi.
Numai prin instanta se poate rezolva litigiul!
Daca nu exista autorizatie de constructie ...puteti sesiza si inspectia de stat in constructii.
Dar o discutie amiabila cu matusa nu ati avut? Nu se poate ajunge la o intelegere?
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
daca m as putea intelege cu ea nu as mai cere ajutor.de fapt matusa ar vrea sa ii vand si partea mea de casa la un pret de nimic si din cauza asta m a sicaneaza mereu

Alte discuții în legătură

Poate un vecin sa mi mascheze o fereastra? augustuss augustuss buna ziua. am si eu o mica problema si sper sa ma puteti ajuta. sunt proprietara unei case. parterul casei imi apartine mie iar etajul casei apartine matusii ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Caut solutie legala pentru inchidere ferestre deschise fara autorizatie in peretele despartitor dintre proprietati ERMafashion ERMafashion Acum 28 de ani vecinii nostri membri ai nomenclaturii regimului comunist au construit o prelungire a casei lor cu un zid ridicat exact pe hotar fara a respecta ... (vezi toată discuția)