avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate un vecin sa mi mascheze o fereastra?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate un vecin sa mi mascheze o fereastra?

buna ziua. am si eu o mica problema si sper sa ma puteti ajuta. sunt proprietara unei case. parterul casei imi apartine mie iar etajul casei apartine matusii mele. eu am 2 ferestre in curtea matusii. scara de acces la etaj este lipita de zidul exterior exact in dreptul uneie din ferestrele mele. matusa si a inchis scara cu policarbonat si eu practic nu mai am nici lumina si nici nu mai pot aerisi respectiva camera din aceasta cauza. ati putea sa mi spuneti daca are dreptul sa mi inchida astfel fereastra? practic acum daca deschid respectiva fereastra intru la ea in casa... multumesc. mentionez faptul ca aceasta casa a fost impartita in urma divortului bunicilor mei care si au vandut proprietatile rezultate la partaj matusii mele si mie, deci nu se pune problema distantei legale la care poti sa ti amplasezi ferestrele fata de proprietatea vecinului. ce pot sa fac in aceasta situatie? multumesc.
Cel mai recent răspuns: augustuss , utilizator 00:21, 27 Iulie 2009
Acea fereastra era parte componenta a constructiei initiale sau a fost facuta ulterior? Daca era parte a constructiei initiale , atunci de cand dateaza constructia? daca a fost facuta ulterior in ce an a fost facuta?
Fara aceste precizari ne-am da cu parerea pe langa subiect! Ori scopul este sa avem precizie de chirurg!B-)
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
da fereastra respectiva era de cand a fost construita casa. nu stiu de cand dateaza constructia primul an in care am casa in acte este 1967 cand s a facut partajul la divortul bunicilor mei. casa a fost prevazuta ca parterul sa revina unuia din copii iar etajul celuilalt. eu nu am adus nici o modificare casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri intre vecini augustuss augustuss buna ziua. sunt proprietarul unei case construite inainte de 1967. casa este impartita in 2 eu fiind proprietarul parterului si matusa mea proprietarul ... (vezi toată discuția)
Caut solutie legala pentru inchidere ferestre deschise fara autorizatie in peretele despartitor dintre proprietati ERMafashion ERMafashion Acum 28 de ani vecinii nostri membri ai nomenclaturii regimului comunist au construit o prelungire a casei lor cu un zid ridicat exact pe hotar fara a respecta ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)