avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caut solutie legala pentru inchidere ferestre deschise ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caut solutie legala pentru inchidere ferestre deschise fara autorizatie in peretele despartitor dintre proprietati

Acum 28 de ani vecinii nostri membri ai nomenclaturii regimului comunist au construit o prelungire a casei lor cu un zid ridicat exact pe hotar fara a respecta distanta legala din vechiul Cod Civil aflat in vigoare la acea data. Au facut de asemenea ulterior constructiei initiale si 2 ferestre de aerisire in acest zid plus o deschidere de aerisire. O fereastra este de la WC si cealalta de la bucatarie sau oricum de pe holul acesteia, aerisind si evacuand toate mirosurile la noi in curte... Totul fara a ne cere in nici un fel acordul. Si, am aflat ulterior, anul trecut, ca au facut totul fara absolut nici un fel de autorizatie de contructie sau de urbanism. Ne-au amenintat in mai multe randuri si orcum in acea perioada nu am fi indraznit sa-i dam in judacata... Ulterior, imediat dupa revolutie, au venit alti proprietary, de asemenea din aceeasi fosta nomenclatura care au continuat in acelasi stil intimidant. El fiind membru al securitatatii ne-au atras atentia "Sa nu-i sicanam ca cine are bani sicaneaza mai bine"
Se comporta de parca am fi inferiori lor si nu am avea nici un drept la noi in curte. Au pretentia sa nu facem nici un fel de zgomot intre anumite ore, nu putem deschide ferstrele noastre de aerisire de pe casa scarilor pentru ca ar intra mirosurile de la ei.
Ferestrele sunt extrem de aproape de ale noastre. Cea de la WC este deschisa la doar 16 cm de zidul nostru si la 25 de cm sub fereastra noastra de aerisire. Nu putem sa ne bucuram pe deplin de curtea din spate pentru ca ei polueaza atat fonic cat si olfactiv proprietatea noastra. Am facut cerere la Politia Disciplinei in Constructii sa vina sa inspecteze cazul, atasand si fotografii iar ei au replicat ca putem sa-i dam in judecata. Stiu ca s-a schimbat Codul Civil si actualmente pot fi deschise ferestre de lumina fara limita de distant, dar un detaliu extreme de important este ca ei nu folosesc in nici un caz aceste ferestre ca sursa de lumina ci doar ca ferestre de aerisire. Dovada pentru asta stand zecile de fotografii pe care le-am facut zi de zi cu ferstrele iluminate chiar si dimineata (deci ei aprind lumina si in plina zi). Rezulta clar ca ferestrele nu sunt de lumina ci doar de aerisire, lucru care cred ca este ilegal. Astept sa-mi confirmati sau sa-mi infirmati acest lucru sis a-mi sugerati calea de urmat deoarece dorim sa-i facem sa zideasca aceste ferestre complet.
In ultima instant, am putea accepta daca ar pune cercevele fixe care sa nu se mai poata deschide pentru aerisire, sau si mai bine caramizi de sticla, dar orcum cred ca asta ne-ar creea o servitute de lumina, complet inutila avand in vedere ce v-am mentionat anterior referitor la faptul ca ei oricum aprind lumina la orice ora deci nu au nevoie si nu leste utila lumina ce patrunde prin ferestrele mai sus mentionate.
In plus daca aceste ferstre ilegale raman ne-ar impiedica pe viitor sa ridicam o eventuala constructie de prelungire a casei nostre in cazul in care am vrea si ne-am permite acest lucru.
Avand in vedere ca nu ne-am dat in nici un fel acordul si ca nu au autorizatie pentru aceste ferestre consideram ca unica metoda de a repara prejudiciul pe care ni-l aduc violandu-ne permanent intimitatea, este zidirea completa a tuturor deschiderilor catre proprietatea nostra.

Va rog mult sa-mi dati un sfat cum sa procedam si care sunt sansele de castig, riscurile, costurile pe care le implica un proces sau daca exista si alte posibile de rezolvare a acestei situatii devenite deja intolerabile.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ERMafashion , utilizator 11:40, 11 Iunie 2012
Puteti sa ii dati in judecata pentru obligarea de a desfiinta acele ferestre.

Prima data ii notificati.

Una din probele administrate o sa fie si o expertiza topografica si de cadastru.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Daca dumneavoastra acceptati cazul, va rog sa estimati costurile in timp si bani ale acestei actiuni. Asa cum am specificat si in mesajul initial nu avem o situatie financiara foarte buna asa ca inainte de a ne inhama la un astefel de proces, chiar daca este extrem de necesar, trebuie sa cunoastem toate implicatiile sale.
Astept un raspuns sper cat de curand,
Multumesc anticipat.

Buna ziua,

Va rog sa estimati costurile MAXIMALE in timp si bani ale acestei actiuni.

Asa cum am specificat si in mesajul initial nu avem o situatie financiara foarte buna asa ca inainte de a ne inhama la un astefel de proces, chiar daca este extrem de necesar, trebuie sa cunoastem toate implicatiile sale.
Astept un raspuns sper cat de curand,
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un vecin sa mi mascheze o fereastra? augustuss augustuss buna ziua. am si eu o mica problema si sper sa ma puteti ajuta. sunt proprietara unei case. parterul casei imi apartine mie iar etajul casei apartine matusii ... (vezi toată discuția)
Geam catre gradina vecinului mihu78 mihu78 buna ziua. as vrea sa stiu daca legal am dreptul sa fac un geam, la o constructie noua, care da spre gradina vecinului, nu spre curtea lui? constructia e cu ... (vezi toată discuția)
Geam pe zidul comun cu proprietatea mea valipopa valipopa Unul din vecinii mei, are spatele casei hotar cu terenul meu. Zilele trecute ma trezesc cu o gaura in perete si un muncitor care se uita la mine... Conform ... (vezi toată discuția)