avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare nume

buna seara, nu am fost casatoriti ca nu am mai apucat ziua aceasta sotul decedand, avem un copil impreuna iar intrebarea mea poate prosteasca este daca imi pot schimba numele dupa cel al copilului si normal al tatalui
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 11 Februarie 2016
Da, iar pt asta aveti ordonanta 41/2003
[ link extern ]

motivul dvs va fi asta si mai puteti adauga.
h) când persoana în cauză solicită să poarte un nume de familie comun cu al celorlalţi membri ai familiei, nume care a fost dobândit ca urmare a adopţiei, a menţinerii numelui la căsătorie, a stabilirii filiaţiei ori a unor schimbări de nume aprobate anterior pe cale administrativă;

Cererea de schimbare se depune la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul.
a) copii legalizate de pe certificatele de stare civilă ale persoanei care solicită schimbarea numelui;

b) un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea căruia să nu fi trecut mai mult de un an;
e) orice alte acte pe care solicitantul le consideră necesare pentru motivarea cererii sale.

(1) Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, după caz, de părinţi

(3) În cazul în care minorul a împlinit vârsta de 14 ani, cererea va fi semnată şi de acesta.

asta e link catre MO, unde veti publica cererea
[ link extern ] /
( aveti in stanga la informatii utile- schimbari de nume)

Publicarea cererii de schimbare a numelui se realizează pe baza unei cereri-tip cu viza oficiului de stare civilă (viza constă în semnătura ofiţerului de stare civilă şi ştampila oficială a primăriei – cea cu stema României). La cerere se va anexa copia certificatului de naştere şi a cărţii de identitate.
Iată ce trebuie să faceţi:

- fie vă prezentaţi personal la sediul Centrului pentru relaţii cu publicul unde veţi depune cererea de publicare şi veţi plăti taxa de publicare de 21 lei/act.
În ziua în care se publică anunţul veţi putea intra în posesia exemplarului de monitor, achitând 4 lei.
- fie expediaţi cererea prin poştă, anexând în original dovada plăţii taxei de publicare şi a contravalorii exemplarului de monitor (în total 25 lei).

După publicare, exemplarul de monitor vă va fi expediat prin poştă la adresa menţionată în cerere.
model cerere
[ link extern ]

aveti link catre evidenta persoanelor Oradea, astia explica cu rabdare fiecare pas in amanunt
[ link extern ]

Daca mai aveti apoi intrebari, le puteti posta.

Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie copil maria-p1985 maria-p1985 Am un baietel de 8 ani dintr-o relatie anterioara, iar tatal acestuia nu l-a recunoscut. Nu am insistat cu proceduri legislative, daca nu l-a vrut sa-i fie de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume la 18 ani ! ajutor va rog ! BotDeRata BotDeRata Salut , dupa cum spune si titlul as vrea sa-mi schimb numele . Am 17 ani peste 5 zile implinesc 18 , am un nume foarte urat Cacareaza . Si as vreau sa-l ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie valentina1 valentina1 Buna seara,as vrea sa-i rog pe cei in masura sa ma sfatuiasca si pe mine intr-o problema Copilul meu va implini 18 ani in august,as vrea sa-i schimb numele de ... (vezi toată discuția)