avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

O persoana avanseaza prin examen pe o functie de conducere iar dupa vreo 2 ani își dă demisia precizând ca aceasta demisie este din functia de conducere, cu intentia de a reveni pe functia de executie.
Pot sa il trec pe pozitia de executie daca am post sau ii incetez raporturile de munca, avand in vedere ca nu a precizat in clar in cuprinsul demisiei ca doreste trecerea pe o functie de executie.
Daca il trec pe pozitia de executie trebuie sa procedez la scoaterea la consurs a postului cum spune Lg 286/2010 art 26 alin7 sau fac un simplu act aditional?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 11 Februarie 2016
As opina mai mult spre incetarea raportului de munca.
Asa opinez si eu, spre incetare. Consider ca nu pot sa ii dau o alta functie fara sa dea examen, chiar daca in trecut a ocupat un post de executie, acest post sa vacantat odata ce el a fost incadrat pe alta pozitie si chiar daca as avea inca postul liber, consider ca legea ma obliga sa il scot la concurs.
Astept si alte opinii.
Fiind vacantat prin promovare, ocuparea lui trebuie sa se faca prin concurs/examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie functie de conducere-cand se poate angaja o alta persoana pe acel post? mari_lma mari_lma Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu situatia de mai jos. O persoana cu functie de conducere, isi depune demisia. In preaviz acesta isi efectueaza zilele de ... (vezi toată discuția)
Reluare concurs suspendat alexj17 alexj17 Bună ziua, Vă rog să imi spuneţi dacă, conducatorul institutiei trebuie sa dea o dispoziţie pentru reluarea unui concurs pentru ocuparea unui post ... (vezi toată discuția)
Inginer caludiuss caludiuss Sunt inginer la Complex Energetic Hunedoara.In 2016 societatea a intrat in reorganizare si datorita faptului din pozitia pe care am ocupat-o la vremea ... (vezi toată discuția)