avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pot obliga vecinii sa participe la plata reparatiei ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pot obliga vecinii sa participe la plata reparatiei acoperisului imobilului in care locuim?

Buna ziua ! Locuiesc la ultimul etaj al unui imobil vechi,al carui acoperis a fost reparat de multe ori pe cheltuiala mea,dar acum sunt pensionar,si cheltuielile ma depasesc...exista vreo posibilitate ca ceilalti proprietari ai imobilului sa fie pusi la plata reparatiei ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:44, 11 Februarie 2016
Daca la nivelul imobilului de locuit in comun,exista infiintata asociatie de proprietari,atunci intretinerea si reparatia partii comune,conform disp L nr 230/2007,HG nr 1588/2007 intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei
Avand in vedere costurile apreciabile aferente unei hidroizolatii,este necesar acordul adunarii generale,colectarea mai multor oferte de la operatorii economici
Comitetul executiv poate realiza selectie de oferte,urmand ca oferta cu pretul care satisface pretentiile i necesitatile beneficiarului sa fie aprobata
Costurile executiei hidroizolatiei urmeaza sa se repartizeze tuturor proprietarilor functie de cota indiviza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste reparatia acoperisului blocului makepeace makepeace buna ziua.Locuiesc la etajul 10 al unui bloc.de aprox.1 an de zile. De atunci,repar acoperisul(pe cheltuiala mea) pe partea mea,pt ca se infiltreaza apa si imi ... (vezi toată discuția)
Izolare pereti exteriori dorel13 dorel13 daca doi vecini de la etaje superioare nu vrea sa izoleze peretii exteriori ai apartamentelor lor afectand astfel pe vecinii de la etajele inferioare, si, ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)