avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine plateste reparatia acoperisului blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine plateste reparatia acoperisului blocului

buna ziua.Locuiesc la etajul 10 al unui bloc.de aprox.1 an de zile. De atunci,repar acoperisul(pe cheltuiala mea) pe partea mea,pt ca se infiltreaza apa si imi ploua in casa(vecinii din stanga sunt pensionari si nu-si permit,iar cei din dreapta stau cu chirie si nu li se scade de proprietar din plata chiriei desi ploua si la ei). Este vreo lege in vigoare conform careia asociatia de proprietari ar trebui sa se ocupe de reparatia acoperisului,iar cheltuiala sa fie impartita la toti locatarii din bloc sau va trebui sa vand locuinta si sa ma mut in alta parte?
Cel mai recent răspuns: Ana Anane , utilizator 09:11, 16 Martie 2009
Cautati raspunsul la aceasta intrebare in statutul asociatiei de proprietari al blocului in care locuiti. Acolo trebuie sa fie prevazuta o astfel de situatie .
Legea nr.230/2007 si HG nr.1588/2007 sunt cele care reglementeaza relatia dintre proprietar si asociatie, referitor la rezolvarea problemelor de natura tehnica, cum ar fi repararea acoperisului.
In HG se mentioneaza ce obligatii au proprietarii si cum se repartizeaza cheltuielile rezultate din intretinerea, repararea si exploatarea condominiului, iar in Lege se mentioneaza sanctiunile care se aplica in cazul cand nu sunt luate masurile de reparare. Cand vine amenda, aceasta se aplica celor care nu vor sa se implice in rezolvarea problemei, nu tine cont ca esti proprietar pensionar cu pensie mica, sau ca esti proprietar in bloc dar nu locuiesti acolo(ai inchiriat).
Nu vindeti, daca nu reusiti sa rezolvati amiabil problema, atunci puteti merge la primarie si sa reclamati, sau va judecati cu asociatia pentru daunele provocate in ap, ori se ocupa societatea de asigurare daca sunteti asigurat.
Dreptatea este de parte dvs. Acoperisul este parte comuna si repararea acestuia intra sub incidenta Legii 230/2007. Faceti in scris o adresa comitetului executiv si administratorului prin care le solicitati implicarea in repararea acoperisului, in caz contrar vor fi direct raspunzatori pentru daunele produse proprietarilor. Solicitati-le sa va aduca oferta selectata in urma analizarii a mai multor oferte (oferta cea mai convenabila dpdv pret, calitate, durata executie etc). Oferta se aduce la cunostinta proprietarilor implicati, prin semnarea acesteia. Repartizarea cheltuielilor se face pe lista de plata, pe cota parte indiviza de proprietate. Desi nu avem fond de reparatii, administratorul asociatiei noastre a inteles in final ca are obligatia sa se implice si in repararea acoperisului.

Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri cu asociatia de locatari ... danieladdi danieladdi Buna ziua,am multe nelamuriri cu Asociatia de locatari .. locuiesc la etajul 4 - ultimul etaj , acoperisul nu este reconditionat , fiecare a facut ... (vezi toată discuția)
Acoperis stricat, proprietar necooperant mirela_bum mirela_bum buna ziua, locuiesc la etajul 1, intr-un bloc de 4 etaje. Locatarul de la etajul 4 a construit singur podul(inainte sa ma mut eu). Acum, eternita de pe bloc ... (vezi toată discuția)
Constructie acoperis de bloc Buna ziua As dori sa stiu daca la constructia unui acoperis de bloc avand proiect toate actele in regula trebuie sa participe toti locatarii din bloc (cu ... (vezi toată discuția)