avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nelamuriri cu Asociatia de locatari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nelamuriri cu Asociatia de locatari ...

Buna ziua,am multe nelamuriri cu Asociatia de locatari ..
locuiesc la etajul 4 - ultimul etaj , acoperisul nu este reconditionat , fiecare a facut "imbunatatiri" dupa cum i-a taiat capul .Asociatia impune ca la plata intretinerii sa fie platit si fondul pentru reparatii X-( ..........Iar pe casa scarii la etajul patru este un mare crater cand ploua curge apa pe acolo pana la etj 2.... , in fiecare zi ma intreb cand o sa cada definitiv .......
Reparatii la subsol se fac fara nici o problema costul fiind suportat de tot blocul in afara fondului de reparatii .Cand am ridicat problema acoperisului ce sta sa ne cada in cap mi-sa spus ca fiecare face reparatiile pe banii lui....iar cei de la parter si celelalte etj care nu sunt afectate nu contribuie ! X-( X-(
Nu stiu cum sa rezolv situatia , cu cine sa vorbesc ..situatia fiind foarte grava :((
Astept cu nerabdare un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 22:26, 21 Februarie 2011
Aveti asociatie de proprietari?
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii prevad ca terasa este proprietate comuna si trebuie reparata, este obligatia proprietarilor de a o repara.
Fondul de reparatii este constituit si alimentat cu bani tocmai pentru asemenea reparatii foarte costisitoare.

Cheltuiala cu repartia terasei este suportata de toti proprietarii, indiferent de locul unde se afla pe scara respectiva, proportional cu cota-parte indiviza.
Proprietarii de la ultimul etaj nu sunt proprietari second hand ca sa suporte numai ei reparatia terasei, ca nu este proprietatea lor, ci a tuturor.
Multumesc mult pentru raspuns.
Imi pun problema cum ii "conving" sa faca reparatiile?!, problema acoperisului este veche de 3-4 ani , dar nimic....
Bun ,legea spune ca toti proprietarii sa plateasca , dar nimeni nu ma baga in seama cand ridic problema reconditionarii acoperisului in sedintele cu Asociatia.....
Nu stiu la ce metode sa recurg :training:
La instanta! Chemati asociatia de proprietari in instanta pentru obligatia de a face.
Si poate cereti si daune.
Foarte corect. Odata si odata angajatii asociatiei trebuie sa raspunda pentru ce sunt platiti de catre locatari.Imi pare bine ca ati recunoscut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu avem asociatie de proprietari,acoperisul e distrus si vecinii refuza sa contribuie florinsialina florinsialina Buna ziua, Locuiesc intrun bloc la ultimul etaj,si din pacate au aparut problemele legate de acoperis.Mai exact nu mai avem burlane,jgheaburi,tigla este ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Se poate restitui unor proprietari fondul de reparatii? Geneta Geneta In calitate de presedinte a unei asociatii de proprietari am primit din partea unui numar de 13 proprietari, de pe o scara, dintr-un total de 40 , (3 scari) o ... (vezi toată discuția)