avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constructie acoperis de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constructie acoperis de bloc

Buna ziua
As dori sa stiu daca la constructia unui acoperis de bloc avand proiect toate actele in regula trebuie sa participe toti locatarii din bloc (cu 20apartamente).Asociatia de proprietari nu se implica deoarece spune ca nu poate sa scoata banii de la locatari.Suntem doar 2 apartam. care contribuim de fapt dintr-un capat si altul al scarii,in cele 2 apartam. de pe mijloc nu ploua si ca atare ei nu vor sa contribuie.Facand pod trebuie sa acoperim de la sine si cele 2 apartamente.iar pe proprietarii lor nu ii intereseaza.Este normal?
Ceilalti locatari nici macar pentru casa scarii nu vor sa contribuie,ne spun sa faca cei de la etajul 4 ca pe ei ii ploua.
Astept un raspuns.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:26, 10 Octombrie 2010
Intrucat acoperisul blocului este parte comuna, toti locatarii blocului au obligatia de a contribui la repararea acestuia. Trebuie sa va adresati in scris presedintelui asociatiei precum si Comitetului Executiv si sa cereti implicarea acestora in eventualele masuri ce trebuiesc luate in privinta repararii acoperisului, intrucat potrivit Legii 230/2007 acestia raspunde pentru neindeplinirea sarcinilor ce le revin cu privire la repararea spatiilor comune cum sunt subsolul sau acoperisul si pot fi trasi la raspundere pentru pagubele suferite.
Asociatia are obligatia sa repare terasa si proprietarii sunt obligati cu totii sa participe cu bani la aceasta lucrare. Legea 230/2007 prevede acest lucru. Terasa este componenta a proprietatii comune si pe suprafata ei fiecare proprietar are o cota-parte indiviza.

Dar......... sa repare terasa, nu sa construiasca acoperis, schimband aspectul initial al condominiuluii.
Eu nu stiu ce acte aveti de ziceti ca sunteti in ordine, de vreme ce conducerea asociatiei nu se implica si proprietarii nu vor sa participe la lucrare.
"In ordine" inseamna atunci cand aceasta lucrare se hotaraste in adunarea generala cu majoritatea de 50% + 1 voturi si lucrarea se face prin asociatie. Apoi se obtin autorizatii de constructie s.a.m.d.
In condditiile in care precizati ca asociatia nu se implica cu justificarea mentionata,
este evident ca nu exista forme legale incheiate pentru acoperis,care necesita acordul asociatiei de proprietari
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul la bloc iuliasolca iuliasolca Este un acoperis din constructie, renovat la un moment dat de sora mea, ea stand la ultimul etaj, fara ajutorul financiar al vreunui alt locatar, dar care ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)
Se poate restitui unor proprietari fondul de reparatii? Geneta Geneta In calitate de presedinte a unei asociatii de proprietari am primit din partea unui numar de 13 proprietari, de pe o scara, dintr-un total de 40 , (3 scari) o ... (vezi toată discuția)