avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperisul la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperisul la bloc

Este un acoperis din constructie, renovat la un moment dat de sora mea, ea stand la ultimul etaj, fara ajutorul financiar al vreunui alt locatar, dar care astazi sta sa se darame pe interiorul scarii blocului. Cand urca la apartament sora mea, trece exact pe sub o parte din acoperis, care este din barne de lemn, si acesta este foarte tare indoit spre interior. Presedintele Asociatiei de locatari nu vrea sa auda de niciun ajutor, nici financiar, nici sa incerce sa convinga ceilalti locatari sa contribuie cu ceva. Spune ca nu este problema lui.Exista vreo lege care sa oblige si pe ceilalti locatari sa se implice, sau pe presedintele de locatari sa il oblige sa ia o initiativa?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:53, 21 Mai 2012
Art 16 din L nr 230/2007
Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii,pentru reabilitarea termica si eficienta energetica,potrivit prevederilor in vigoare

Acopersul este parte comuna a carei intretinere/repratie reprezinta obligatia exclusiva a asociatiei de proprietari
Presedintele de asocatie are obligati aa respecte si sa aplice unitar prevederile in vigoare cu scopul protejarii intereselor generale ale proprietarilor
acoperisul reprezinta spatiul comun al locatarilor/proprietari, iar obligatia repararii partilor comune revine tuturor proprietarilor prin reprezentantul ales al acestora, presedintele asociatiei de propr.
Lege nr. 230/2007 , acoperisul este parte comuna si participa toti proprietarii in functie de cota-parte indiviza pe care o detin in cadrul condominiului.
Desi logic asa este, acoperisul/terasa sa fie "parte comuna" si deci sa fie obligatia tuturor membrilor asociatiei sa contribuie la intretinerea/repararea acesteia, singurul document care arata clar, fara echivoc, daca este sau nu "parte comuna" este Acordul de asociere al asociatiei unde sunt descrise amanuntit toate elementele componente ale imobilului care se incadreaza la asa-numita "parte comuna".
Acelasi lucru s-a mai discutat si aici :
www.avocatnet.ro/content/for...
Este posibil, fiind vorba de o constructie veche, cum reiese din descrierea facuta, "acoperis cu barne de lemn", ca si Acordul de asociere sa fie foarte vechi si sa nu aiba prins la "parti comune" terasa/acoperisul si atunci, desi art.16 arata obligativitatea de a participa financiar la intretinerea in bune conditii a cladirii, administratorul sa aiba dreptate.......
buna ziua.
Vreau sa intru direct in subiect. Daca acoperisul a fost facut cu autorizatie de constructie , inseamna ca toti locatarii au semnat pentru realizarea lui.Daca aceasta lucrare s-a facut fara autorizatie de constructie trebuiesc parcurse urmatoarele etape:
* aducerea acoperisului la statre initiala
** actionarea in judecata a asociatiei de proprietari ( dupa ce in prealabil s-a intocmit un deviz acoperitor pentru toata suprafata de hidroizolat)
Locatarii de pe respactivul palier sunt obligati sa participe la repararea acoperisului(terasei), terasa fiind parte comuna.
Va doresc mult succes!!!!!!!
Marin Baesacu.:hugall:

Alte discuții în legătură

Obligatii locatari bloc cotirlan cotirlan locuiesc la etajul 4 si trebuie refacuta izolatia blocului...dar ceilalti locatari din bloc nu vor sa contribuie la aceasta operatiune.Ce pot face pentru ai ... (vezi toată discuția)
Plata pt. suprafetele comune la renovarea blocului ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, Blocul nostru are pe stanga apart. cu 3 camere si pe dreapta apart. cu 4. La renovarea blocului (respectiv fatada si acoperis) am insistat ca cei ... (vezi toată discuția)