avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperisul la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperisul la bloc

Este un acoperis din constructie, renovat la un moment dat de sora mea, ea stand la ultimul etaj, fara ajutorul financiar al vreunui alt locatar, dar care astazi sta sa se darame pe interiorul scarii blocului. Cand urca la apartament sora mea, trece exact pe sub o parte din acoperis, care este din barne de lemn, si acesta este foarte tare indoit spre interior. Presedintele Asociatiei de locatari nu vrea sa auda de niciun ajutor, nici financiar, nici sa incerce sa convinga ceilalti locatari sa contribuie cu ceva. Spune ca nu este problema lui.Exista vreo lege care sa oblige si pe ceilalti locatari sa se implice, sau pe presedintele de locatari sa il oblige sa ia o initiativa?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:53, 21 Mai 2012
DANIEL 4X4.Buna seara.A-ti primit deja raspunsul de la ,,thran''.
Mult succes si minte limpede!!!!!!!#-o
Marin Baesacu.
@daniel4x4
Pot sa va mai spun si altceva: legea bate statutul si acordul de asociere.

Un statut sau un acord de asociere care au fost facute cu multi ani in urma, ca de gresit nu pot sa cred ca a trecut de judecator la infiintarea asociatiei, pot avea unele prevederi depasite de legislatia in vigoare. Asociatia de proprietari trebuie sa functioneze si se supune legilor in vigoare, nu unor acte depasite moral.
Cat despre faptul ca in acordul de asociere nu s-ar fi trecut ca terasa face parte din proprietatea comuna, asta este o omisiune sau o eroare greu de crezut sa fi trecut de judecator care a semnat pe documentele de infiintare a asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii locatari bloc cotirlan cotirlan locuiesc la etajul 4 si trebuie refacuta izolatia blocului...dar ceilalti locatari din bloc nu vor sa contribuie la aceasta operatiune.Ce pot face pentru ai ... (vezi toată discuția)
Plata pt. suprafetele comune la renovarea blocului ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, Blocul nostru are pe stanga apart. cu 3 camere si pe dreapta apart. cu 4. La renovarea blocului (respectiv fatada si acoperis) am insistat ca cei ... (vezi toată discuția)