avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Angajat in Italia, cotizez in Romania?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Angajat in Italia, cotizez in Romania?

Buna ziua,
Lucrez in Italia de 4 ani. In ultimii 2 am fost angajata in regim part-time. Acum nu mai sunt angajata. Cum pot plati contributii la sanatate si pensie in Romania? Este obligatoriu?

Va mulumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 01:17, 12 Februarie 2016
Aveti rezidenta stabila in Italia ?
Aveti domiciliul fiscal in Italia ?
Sunteti platitoare si asigurata medical in Italia ?

Daca NU,
Puteti sa va asigurati, in conditiile legii, la sistemele de pensie, sanatate si somaj din Romania in baza unor contracte de asigurare, incheiate cu fiecare institutie in parte.

Asigurarile voluntare de sanatate fac parte dintre asigurarile facultative, reglementate prin prev.
- Legii asigurarilor private de sanatate nr. 212 din 27 mai 2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 505 din 4 iunie 2004.
- Legea nr. 95/ 2006 privind reforma in domeniul sanatatii (Legea reformei sanatatii)
- Norma metodologica privind asigurarile voluntare de sanatate, 2007 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 147 din 28/02/2007

Vezi raspunsul consultant @tudorvaleriu la
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de administrator pentru asociat szleventee szleventee Cineva mi-a spus ca incapand cu 2008 nu se mai poate face contract de administrator pentru asociatul (sau asociatul unic). In alta parte am citit ca se ... (vezi toată discuția)
Plata cass anycyk anycyk Buna ziua! Am o neamurire in legatura cu plata contributiilor CAS. In 2012 am incheiat un contract de munca part-time pentru ca ma platit toate contributiile. ... (vezi toată discuția)
Respecta cnas deciziile curtii constitutionale? tudoreldoru tudoreldoru In Monitorul Oficial nr355 din 23.06.2011 a fost publicata Decizia nr.335 din 10 martie 2011 referitoare printre altele la dispozitiile art.257 din Legea ... (vezi toată discuția)