Buna ziua,
sotul a primit o donatie de la tatal lui(socrul meu - actualmente decedat) o parte din terenul aflat langa casa parinteasca. Ei sunt 3 frati, dar donatia s-a facut pt doar o parte din averea parinteasca, doar catre 2 dintre ei, in donatie specificandu-se ca socrul are doar 2 copii, nu 3 cum este in realitate, restul de avere ramanand neclarificata(nu s-a facut succesiune). Eu am 2 copii cu sotul, prin urmare averea sotului ar trebui mostenita de copiii mei(pe mine personal nu ma intereseaza). Intrebarea mea este daca eu ca reprezentant legal al copiilor, pot anula aceasta donatie facuta de bunicul lor, nefiind legala din punctul meu de vedere, sotul nevrand sa se implice intr-un astfel de scandal, fiind mai "moale" de felul lui.
Nu va puteti implica in anularea donatiei intrucat nu aveti nicio calitate in tranzactie.
Doar in cazul in care donatia ar fi fost facuta ambilor soti exista posibilitatea sa refuzati.
Donatia poate fi anulata daca este incalcata rezerva succesorala doar de catre mostenitorii rezervatari:sot supravietuitor,ascendentii privilegiati si descendenti.