avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita abonament de telefon din 2001
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita abonament de telefon din 2001

Buna ziua,in anul 2001 mama a facut un abonament la o companie de telefonie mobila pe care dupa un an nu la mai platit (in acest abonament intrand si pretul telefonului )Cand a vrut sa rezilieze abonamentul i-au calculat o suma mult prea mare si nu a avut de unde sa o plateasca .In urma cu cateva zile a primit in posta fara a fi recomandata o notificare de la o companie de recuperare ca trebuie sa plateasca suma de 4000 ron daca nu o sa o execute silit .Cand a luat telefonul nu a girat cu nimic decat cu buletinul si din 2001 pana in prezent sunt 15 ani ,este corect sa o anunte dupa atata timp ?si acest plic fiind unul in posta nu recomandat .Ce putem face in acest caz?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: poxi , utilizator 08:13, 20 Februarie 2016
Trebuie sa vedeti daca incepe executarea silita si, in aceasta situatie sa faceti contestatie la executare invocand prescriptia dreptului de a cere executarea silta.
Cu certitudine un astfel de debit nu mai poate fi recuperat la acest moment decat printr-o plata benevola facuta de dvs.

Contractul va trebui investit cu formula executorie prin instanta, va trebui sa se obtina incuviintarea executarii silite tot prin instanta, sa se apeleze la un executor judecatoresc care sa va trimita o somatie si abia in acest moment si dupa ce se parcurg respectivii pasi se poate vorbi despre o incepere propriu zisa a executarii impotriva careia puteti formula in 15 zile contestatie la executare si invoca prescriptia.

Intre timp lasati-i in pace sa trimita cate scrisori vor si nu achitati nimic.
Contractul de telefonie nu este titlu executoriu. Nu poate fi investit cu formulă executorie. Creditorul trebuie să facă o acțiune în Instanță.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Daca s-ar face o actiune in instanta sau daca ar fi fost facuta nu ar fi trebuit sa ne anunte si pe noi ,se poate face in lipsa ?se poate da o solutie de executare fara a fi anuntat inainte cel ececutat ?Firma se numeste( Eosksi)sper sa nu deranjeze ca am dat numele ,daca e o probleme il sterg .Multumesc

Daca s-ar face o actiune in instanta sau daca ar fi fost facuta nu ar fi trebuit sa ne anunte si pe noi ,se poate face in lipsa ?se poate da o solutie de executare fara a fi anuntat inainte cel ececutat ?Firma se numeste( Eosksi)sper sa nu deranjeze ca am dat numele ,daca e o probleme il sterg .Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Amenintari din partea unei societati de recuperari creante ionutberar ionutberar Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca am avut un abonament la un telefon care acum sa schimbat numele societatii de telefonie si acel abonament a ... (vezi toată discuția)
Cum se prescrie o datorie? Roxana 7 Roxana 7 Bună seara! Am avut un abonament la Cosmote in anul 2011, înainte cu doua luni de exprimare am depus cerere de reziliere dar mi sa spus că nu îmi va fi ... (vezi toată discuția)
Recuperari creante cosmote donisa donisa Buna ziua in 2007 am facut ub abonament la cosmote de 5 euro pt un an.am fost la zi cu plata facturii iar in iulie 2009 mi-a venit o factura de 200 ron pe ... (vezi toată discuția)