Saptamana trecuta am primit o amenda in judetul Bacau pentru nepurtarea centurii de siguranta si cele 2 puncte de penalizare aferente. Procesul verbal contine urmatoarea greseala: Marca autoturismului: Hyunday , si in realitate autoturismul este Honda Accord. Numarul de inmatriculare este scris corect. Are sens sa depun contestatie?
Dvs. decideti daca depuneti sau nu contestatia.
Elementele care determina nulitatea absoluta sunt: data producerii incidentului (care poate fi aceeasi sau diferita de data incheierii procesului-verbal de constatare a contraventiei), descrierea faptei, semnatura agentului constatator si desigur numele celui ce o aplica si evident cui o aplica (persoana fizica sau juridica cu elementele de identificare ale acesteia). Alte elemente, nu fac parte din cele care atrag nulitatea absoluta, deci o sa intrati pe fond.
Inocentia
La obiectiuni a scris politistul "Nu am obiectiuni".
Am uitat sa scriu a doua greseala: Politistul scrie fapta savarsita conform articolul x, litera c, si o prietena avocata mi-a spus ca fapta comisa de mine este la artcolul x litera a (lipsa centurii de siguranta).
In afara de aceste 2 greseli toate datele sunt scrise corect.
In aceste conditii, dati urgent curs plangerii contraventionale, pt nedescriuerea faptei care intra sub incidenta nulitatii absolute, textul de lege nu suplineste descrierea faptei.
Inocentia
La obiectiuni a scris politistul "Nu am obiectiuni".
Am uitat sa scriu a doua greseala: Politistul scrie fapta savarsita conform articolul x, litera c, si o prietena avocata mi-a spus ca fapta comisa de mine este la artcolul x litera a
Ar fi totusi bine sa verificati daca art. acela X apartine de codul rutier sau de normele metodologice...