avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal ce contine 2 gresli
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal ce contine 2 gresli

Buna ziua,

Saptamana trecuta am primit o amenda in judetul Bacau pentru nepurtarea centurii de siguranta si cele 2 puncte de penalizare aferente. Procesul verbal contine urmatoarea greseala: Marca autoturismului: Hyunday , si in realitate autoturismul este Honda Accord. Numarul de inmatriculare este scris corect. Are sens sa depun contestatie?

Multumesc anticipat,
Andrei
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 17:37, 3 August 2009
Dvs. decideti daca depuneti sau nu contestatia.
Elementele care determina nulitatea absoluta sunt: data producerii incidentului (care poate fi aceeasi sau diferita de data incheierii procesului-verbal de constatare a contraventiei), descrierea faptei, semnatura agentului constatator si desigur numele celui ce o aplica si evident cui o aplica (persoana fizica sau juridica cu elementele de identificare ale acesteia). Alte elemente, nu fac parte din cele care atrag nulitatea absoluta, deci o sa intrati pe fond.
Inocentia
Are rost , sigur ca da!
Ce ati scris la rubrica obiectiuni?
B-)
La obiectiuni a scris politistul "Nu am obiectiuni".

Am uitat sa scriu a doua greseala: Politistul scrie fapta savarsita conform articolul x, litera c, si o prietena avocata mi-a spus ca fapta comisa de mine este la artcolul x litera a (lipsa centurii de siguranta).

In afara de aceste 2 greseli toate datele sunt scrise corect.
In aceste conditii, dati urgent curs plangerii contraventionale, pt nedescriuerea faptei care intra sub incidenta nulitatii absolute, textul de lege nu suplineste descrierea faptei.
Inocentia
andreicsa a scris:

La obiectiuni a scris politistul "Nu am obiectiuni".

Am uitat sa scriu a doua greseala: Politistul scrie fapta savarsita conform articolul x, litera c, si o prietena avocata mi-a spus ca fapta comisa de mine este la artcolul x litera a

Ar fi totusi bine sa verificati daca art. acela X apartine de codul rutier sau de normele metodologice...

Alte discuții în legătură

Ma consider un cetatean roman discriminat (printre multi altii) Statescu Statescu Buna ziua! Un proces-verbal de contraventie (circulatie) a fost atacat in instante.Atat la fond cat si la recurs s-a cerut anularea PV pentru lipsa ... (vezi toată discuția)
Când poate fi anulat un proces verbal de contravenție încheiat de un agent al poliției rutiere? c0sminvl c0sminvl Buna seara,am si eu nevoie de cateva informatii: 1.Faptul ca agentul nu mi-a precizat si nu mi-a spus sa scriu sau sa nu scriu daca am mentiuni poate duce la ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)