Buna seara,
Sotia mea are donatie pe o avere,casa de locuit si terenul aferent de aprox.250 metri patrati.Acum in acea casa locuiesc :bunica dupa mama,mama si sora biologica a sotiei.Sotia nu mai locuieste in casa primita ca donatie deoarece s-a casatorit si si-a urmat sotul,al carui nume il poarta ,intr-o localitate departe de casa primita ca donatie.
Donatia a primit-o de la parintii ei,traieste mama,tatal a decedat in urma cu trei ani.
Sotia si-a schimbat C.I. trecand adresa la casa primita ca donatie de la parinti,care ,la randul lor,o primisera ca donatie de la parintii lor,adica buniciii sotiei.De inmormantarea bunicului,sotul bunicii,care traieste,s-a ocupat sotia mea ;cu tatal ei,cand a decedat tot ea s-a ocupat.
Actul de donatie a fost semnat de bunicii sotiei mele( traia bunicul),parintii dumneaei(traia si tatal) si cei doi frati.Fratele sotiei mele,a primit o parcela de teren,din aceeasi curte din donatie unde si-a construit o vila.Dupa finalizarea constructiei vilei,a mai construit o anexa,lipita de vila,,pe terenul sotiei mele,inscris in actul de donatie,fara s-o consulte pe proprietara,deci pe sotia mea.
Sora sotiei mele,locuind in casa donata,a facut modificari la casa,in sensul ca a spart un zid de rezistenta cladirii,facand o usa,a schimbat dusumeaua,a zugravit,etc. fara acordul sotiei mele,deci a proprietarului.Aceasta persoana,sora sotiei mele,a fost casatorita,i-a decedat sotul caruia ii poarta numele.Pe timpul casatoriei a locuit cu sotul in apartamentul acestuia in aceeasi localitate.
Va intreb:
1.Fratii sotiei mele au procedat corect construind sau modificand structura de rezistenta a cladirii primite ca donatie?
2.Cum pot sa-i opresc sa nu mai faca si alte modificari la casa sau la curte?
3.Sora sotiei mele,mai are dreptul sa locuiasca in apartamentul fostului sot,caruia ii poarta numele?Fostul sot are dintr-o alata casatorie doi copii?
4.Ce drepturi au bunica si mama asupra donatiei,pot sa hotarasca fara stirea sotiei mele,anumite modificari la casa si teren?
Cui pot sa ma adresez sa rezolv aceasta problema?
Mai mentionez ca in actul de donatie scrie foarte clar ,clauza de intretinere,adica sotia mea,va avea grije de mama ei,iar cat timp bunica traieste,mama are grije de dansa.
Va multumesc.